Bizim Toptan 6 ayda 12 milyon kar etti

Mağaza sayısı ve coğrafi yaygınlık bakımından Türkiye'nin bir numaralı organize toptan satış zinciri olan Bizim Toptan, 2002'nin ilk yarısını ortalama yüzde 10.2'lik büyüme ile kapattı.

Bizim Toptan 6 ayda 12 milyon kar etti
Bizim Toptan 6 ayda 12 milyon kar etti
GİRİŞ 15.08.2012 13:20 GÜNCELLEME 15.08.2012 13:20

Bizim Toptan 2012'nin ilk yarısını 902 milyon lira ciro ile kapattı

Geçen yılın ilk 6 ayında 819 milyon lira ciro yapan şirket, bu yılın aynı döneminde cirosunu 902 milyon liraya ulaştırdı.

Bu yılın Haziran ayı itibariyle 125 mağazaya ulaşan Türkiye'nin ulusal organize toptan satış zinciri Bizim Toptan, 2012'nin ilk yarısını % 10.2 büyüme ile kapattı. Şirketin ana kategori satışlarındaki büyüme ise % 11.3'ü buldu. 2011 yılının aynı döneminde 819.0 milyon lira ciro elde eden Bizim Toptan, bu yılın ilk altı ayında cirosunu 902.4 milyon liraya çıkardı. Şirketin ilk 6 aylık brüt karı 80.1 milyon lira, faaliyet karı 26.2 milyon lira, net dönem karı ise 12.0 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bizim Toptan Genel Müdürü Recep Özalp, şirketin asıl büyümesinin yılın ikinci yarısında olacağını, mevcut açılan iki yeni mağazaya ilaveten 12-13 yeni mağaza daha açacaklarını belirterek, "2012'nin ilk yarısında beklenilenden uzun süren olumsuz kış şartları ve ülke büyümesinde yaşanan yavaşlamaya karşın önemli bir büyüme kaydettik. Sözleşme dönemi bitecek mağazalarımızın yer değişikliklerine öncelik vererek beş mağazanın yer değişikliğini gerçekleştirdik.  Bu nedenle yılın ilk yarısında 2 yeni mağaza açtık. Yeni  mağaza açılışlarımızı ise, daha çok yılın ikinci yarısında planladık" dedi.

Yılın ilk yarısında geçen yıl  uygulamaya alınan kanal bazlı müşteri yönetimi stratejisine paralel olarak HORECA (Hotel, Restaurant, Catering) ve kurumsal müşteri segmentlerinde yoğunlaştıklarını ifade eden Özalp, mevcut bazı mağazaları HORECA formatına çevirerek, meyve, sebze ve et satışlarını artırdıklarına işaret etti. Yılın ilk yarısında HORECA ve kurumsal müşteri segmentlerindeki müşteri sayısı ve satış gelirinde sağlanan artışların, HORECA stratejisinin doğruluğunu ispatladığına dikkat çeken Özalp, şöyle devam etti:

"Ayrıca piyasada yaşanan durgunluk ve nakit sıkışıklığı sonucunda ortaya çıkan tahsilat riskine önlem almak adına müşteri portföyümüzü karlılık ve kredibilite açılarından yeniden gözden geçirdik. Tüm bunların sonucu olarak da brüt kar marjımızda önemli iyileşmeler sağladık. Hissedarlarımıza sağladığımız değeri maksimize etmek için başarılı iş modelimizi uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında, ülke büyümesine iç talepten de katkı geleceğini, olumluya dönen makrolarla birlikte yeni mağazalarımız ve HORECA mağazalarımızın güçlü satış cirosu ve karı üreteceğini öngörüyoruz. Böylece faaliyet kaldıracından tam olarak istifade etmeye başlayacağımızı söyleyebilirim. Bunun sonucunda da satışlarımızda planladığımız büyümenin yanı sıra brüt karda elde ettiğimiz artışı FAVÖK (Faiz, amortisman ve vergi öncesi kar) ve net karda da görebileceğiz. İş modelimizin bir unsuru olan sıkı maliyet kontrolüne devam edeceğiz."

 

  Rakamlarla 6 aylık Faaliyet Sonuçları

Net satışlar

902.4 milyon TL

Brüt kar

80.1 milyon TL

Faaliyet Karı

26.2 milyon TL

Net Dönem karı

12.0 milyon TL

KAYNAK: HABER7