Deprem sigortasına sıkı kontrol

Hazine Müsteşarlığı'nın, 18 Ağustos'ta yürürlüğe girecek yönetmeliğine göre, zorunlu deprem sigortası tapu, su ve elektrik abonelik ile konut kredisi işlemlerinde kontrol edilecek.

Deprem sigortasına sıkı kontrol
Deprem sigortasına sıkı kontrol
GİRİŞ 15.08.2012 12:09 GÜNCELLEME 15.08.2012 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine Müsteşarlığı'nın ''Doğal Afet Sigortaları Kurumu Çalışma Esasları Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Zorunlu deprem sigortası yaptırılması gereken binalar, Kurum tarafından tespit edilecek. Bu tespitin yapılmasında diğer kaynakların yanında, İçişleri Bakanlığı tarafından tutulan ulusal adres veritabanı ve mahalli idarelerce tutulan emlak vergisi ve kent bilgi sistemi kayıtları da dikkate alınacak.

Zorunlu deprem sigortasının varlığı ve geçerliliği, bu sigortanın kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan ve Afet Sigortaları Kanunu'nda belirtilen tapu işlemlerinde, su ve elektrik abonelik işlemlerinde ve konut kredisi işlemlerinde kontrol edilecek.

Zorunlu deprem sigortası kapsamına giren ve kat malikleri kurulu oluşturulmuş binalarda, kat maliklerinin bu sigortayı yaptırma ve her yıl yenileme zorunluluğu kat malikleri kurulu toplantısında hatırlatılacak. Bu sigortanın, bina yönetimince yaptırılmasına karar verilebilecek.

Yönetmelik, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    peki ya. depreme dayanıksız evleri yıkacaz diyorsunuz,şimdide deprem sigortası zorunlu diyorsunuz... ben depreme dayanıksız diye yıkacağınız evin sigortasını niye yaptırayım,evimi depreme dayanıksız diye yıkarsanız ve zarar edersem sigorta bu zararımı karşılayacak mı. o zamana kadar sigortaya ödediğim paralar ne olacak,tabiiki yanacak,birilerinin cebine girecek.
    Cevapla