Baklavanın içinden bakın neler çıktı?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala baklava ustaları, kaliteden ödün verilerek ucuzlaştırılan baklavanın Antep baklavasına gölge düşürdüğünü belirtti.

Baklavanın içinden bakın neler çıktı?
Baklavanın içinden bakın neler çıktı?
GİRİŞ 14.08.2012 14:35 GÜNCELLEME 14.08.2012 14:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ünlü baklavacı Şirvan Payaslı, piyasada kaliteden taviz verilerek yapılan baklavaların sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Anteplilerin kalite ve lezzetten uzak baklava tüketmediğini dile getiren Payaslı, "Ucuz baklavada malzemeye dikkat edilmeli. Bizim kullandığımız sade yağ Şanlıurfa'dan geliyor. Kullandığımız yağın bir tenekesi 500 TL. Onların kullandığı yağın bir tenekesi 60-70 TL. Bizim kullandığımız fıstığın kilosu 40 TL, onların kullandığı fıstığın kilosu 20 TL. Ayrıca, fıstık yok denecek kadar da az. Ama bu tür baklavayı Antepliler yemez. 32 yıldır bu işi yapıyorum, Gaziantep'te ucuz baklava yenildiğini hiç görmedim" dedi.

Bazı tatlıcıların yeşile boyadıkları yer fıstığını antep fıstığı diye tatlının içine koyduğunu ifade eden Payaslı, şöyle konuştu: "Bu durum dışarıda yapılıyormuş, duydum ama görmedim. Yer fıstığını gıda boyasıyla boyayıp antep fıstığı diye baklavanın içine koyuyorlarmış. Antep'te olmaz bu. Baklava lezzetini antep fıstığından alır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle lezzetli fıstık yok. Dolayısıyla baklavaya tat veren birinci ürün fıstıktır. Antepli her şeyin en iyisini bilir. Dünyada her şeyi yanıltırsın, aklını yanıltırsın, kafanı yanıltırsın ama damak hiçbir zaman yanılmaz. Antepli baklavayı nereden alacağını çok iyi biliyor."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Mahmut Altunkaynak 11 yıl önce Şikayet Et
    onur bey. maliyet benim uzmanlık alanım...bu söylediğim rakamların yarısına mal ediliyor... haberin yok...
    Cevapla
  • onur ata 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes uzman olmuş vesselam. olsayla konulsayla maliyet hesaplanmaz adamın dediği rakamlar doğrudur baklavalık un bile 60 70 den aşağı değildir zaten normal kullanıcıda o unları bulması zor.yağı zaten bulamazsın keçi sütünün belli mevsimde yapılmış yağ.isim yapmış firmaların malları çok kötü değil ama seri üretim olduğu için hamuru makina yoğurur açar keser ustaya pişirmek şerbetlemek kalır o yüzden istanbulun en meşhurundan bile o tadı alamıyorsunuz.ankaranın en meşhurunun necatibey tezgahı ile keçiören tezgahı bile farklı.ama genede güzel vesselam.baklavadan uzak durmak yanlış şu çıkıyor bu çıkıyor paranoyasıyla bu sektör çökerse yarı elin rumu bu tatlıyı atalarımdan kaldı diye sana satar.baklava milli değerdir kalitesiz yapandan almıyacaksın ama el emeği olan ve ağzında tadının senelerce hatırladığın bir değerin maliyet hesabı yapılmaz.
    Cevapla
  • Mahmut Altunkaynak 11 yıl önce Şikayet Et
    antep baklavasının maliyeti. 1 kilo baklavada 200 gr yağ olsa 500 tl tenekesi olan 25 kg yağdan 4 tl yağ gider. 300 gr da antep fıstığı. ettimi 12 tl.topladık 16 tl.yarım kilo maliyeti zaten en pahalısından .un ,şeker de bi okadar de.ettimi 30 tl. el insaf % 100 kar marjı ile hiç bir ürün getiri sağlamaz.el insaf .
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    ünlü markalardan bile baklava alıp yemeyin? içinde ne ararsanız var?.... zaten içinde iki zararlı asit ,kireç ve kimyasallar bulunan normal şeker ile diğer kattıkları zararlı maddeler ile insanları zehirliyorlar insanları resmen kalp damar ve şeker hastası ettiler?.
    Cevapla
  • Mahmut Altunkaynak 11 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret. demekki antepte asgari ücret yok.azami ücret var.1 kilo et alan veya alamayan asgari ücretli 60 tl ye nasıl baklava alsın.el insaf.
    Cevapla