Rızanur Meral'den 'Dondururuz' uyarısı!

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'deki ekonomiyi soğutma çabalarının sonuç verdiğini ve başarılı olduğunu belirterek, uyardı.

Rızanur Meral'den 'Dondururuz' uyarısı!
Rızanur Meral'den 'Dondururuz' uyarısı!
GİRİŞ 13.08.2012 09:40 GÜNCELLEME 13.08.2012 09:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'deki ekonomiyi soğutma çabalarının sonuç verdiğini ve başarılı olduğunu belirterek, "Ama şu anda daha fazla soğutmamamız lazım. Daha fazla soğutursak dondururuz. Donan ekonomilerin çözülmesi çok zor olur" dedi.

Bütün dünya yavaşlarken, artık ekonomiyi soğutmak için ek ilave tedbirlerin uygulanmaması gerektiğini dile getiren Meral, "Bu noktada tam tersine sıktığımız kemerleri gevşetmemiz lazım, iş dünyasını likidite konusunda biraz daha rahatlatmak lazım.

Aksi takdirde ekonomide bir kasılma olduğu zaman, bunun çözülmesi çok daha ağır oluyor. O yüzden ekonomi yönetiminin biraz daha toleranslı olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

500 bin gence iş lazım

Başkan Meral, kicaret ve perakende sektöründeki büyümenin yüzde 0.9 olduğunu anımsattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Nüfusu her geçen gün artıyor. Her yıl yaklaşık 500 binin üzerinde genç iş arıyor. Yatırımcıların projelerini hızla hayata geçirebilmeleri gerekiyor ama Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gibi bir karabasan var. Bir kabus gibi insanların üzerinde."

TUSKON olarak çok küçük ülkeler dışında dünyada gidilmedik ülke kalmadığını aktaran Meral, kendilerine bağlı 172 dernek olduğunu ve bu derneklere, üyelerine en güzel hizmeti, onları dünyaya açarak verebileceklerini söylediklerini dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • recepcabuk 11 yıl önce Şikayet Et
    çed. sen tesisinle çevreyi kirlet onarılmaz yaralar aç ondan sonra karabasan de. yatırım planlanırken atıklara harcanacak parayı sermayeden gidiyor diye düşünürsen böyle konuşursun. önce atık tesisi projesini yapacaksın sonra sanayi tesisini inşaa edeceksin efendi.
    Cevapla
  • VEDAT TAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    cari açık kapanacak diye !!!!!!!!!!. cari açık için ekonomik önlemler tamam ama içerde esnaf kan ağlıyor siftahsız dükkanlar kapanıyor heleki ramazan ayında hep perişan olduk şu mübarek ayda tekrar bankaya borçlanmaya başka çare yok!!!!!!!
    Cevapla