TÜSİAD'dan birlik ve beraberlik çağrısı

TÜSİAD, artan terör olaylarının ardından siyaset ile sivil toplum örgütlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

TÜSİAD'dan birlik ve beraberlik çağrısı
TÜSİAD'dan birlik ve beraberlik çağrısı
GİRİŞ 11.08.2012 12:42 GÜNCELLEME 11.08.2012 12:42

Dernekten konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye, terörle mücadele ile sınır ülkelerde istikrarsızlığın iç içe girdiği, etnik ve mezhepsel gerginliklere açık, güç bir dönemden geçmektedir. Bu dönem, bir yandan dünya ekonomik dalgalanmalarının Türkiye'ye etkilerini bertaraf etmeye çalıştığımız; diğer yandan da büyük umut bağladığımız, toplumsal mutabakatımızı yansıtacak yeni anayasa hazırlıklarının sürdüğü bir dönemde karşımıza çıkmıştır.

Bu olağanüstü karmaşık ortamı aşabilmenin yolu, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olarak farklılıklarımızla beraber, birleştirici bir söylem ve irade geliştirerek bunun etrafında kenetlenmektir.

Türkiye'nin parlamentosu, siyasi partileri ve sivil toplum örgütleri ile ülkemize yönelik istismar senaryolarını aşabilecek, şiddete teslim olmayacak, sağduyulu bir toplumsal reflekse sahip olduğuna kanaat getiriyoruz. İş dünyası olarak, tüm sorumluluk sahibi kişi, kurum ve kuruluşları, birlikte akıl yürütmeye ve diyaloğa; böylelikle demokrasiyi, toplumsal huzuru ve kalkınma sürecini güçlendirecek bir söylem ve iradeyi süratle geliştirmeye davet ediyoruz."

KAYNAK: CİHAN