Devecikonağı Barajı'nda son hazırlıklar

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Devecikonağı köyünde Emet Çayı üzerine inşa edilen hidroelektrik santralinde incelemelerde bulundu.

Devecikonağı Barajı'nda son hazırlıklar
Devecikonağı Barajı'nda son hazırlıklar
GİRİŞ 04.08.2012 18:45 GÜNCELLEME 04.08.2012 18:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, yapımına 2010 yılı eylül ayında başlanan Devecikonağı Hidroelektrik Santrali hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Devecikonağı Barajı Döllük-Güllüce Sulama Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan suyun sağlanmasının yanında bu suyun enerjisinden de faydalanmak üzere projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

''Devecikonağı Barajı mansabında 7 metre derinliğe kadar nehir taraması yapılarak su seviyesi düşürülmüş ve bu sayede su altında kalan tarım alanları azaltılarak projenin olumsuz sosyal etkileri ve kamulaştırma maliyetleri en aza indirilmiş, aynı zamanda enerji üretimi de arttırılmıştır. Devecikonak Hidroelektrik Santrali'nde gelinen son durumu incelemek için buradayız, ülkemiz ve bölgemiz adına gurur duyuyoruz. İnşası bittiğinde 28 megavat gücünde burada bir işletme olacak. Tabi bu işletme Döllük-Güllüce sulama hattıyla entegre bir şekilde çalışacak, bu manada hem bir taraftan elektrik üretirken hem de tarımsal sulamaya hizmet verecek bir baraj olacak.''

Önder Matlı da aldıkları bilgilere göre, 2012 yılı kasım veya aralık ayında barajın hizmete gireceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    bız chp ve mhp olarak. turkıyenın enerjı dıs bagımlılıgını arttıran bu projelere karsıyız - boyle gıderse ekonomık krız falan olmaz bız de ıktıdara gelıp hortumlayamayız 1999-2002 de yaptıgımzı gıbı - hazır a dag dayanmıyor - 10 yıldrı beklıyoruz krız cıkacak ta kerızler ıktıdar ı bıze verecekler - acık ac - derhal bu projeler durdurulmalı - enerjı uretımı tarımsal uretım yapılmamalı - bız donemımızde cıftcı uretmeden dekar basına para verıyorduk - ımf oyle emrettı dıye - ama bunlar onu kaldırdılar uretenı desteklıyorlar - bızı dusunen yok - ne olacak yam yam ların halı
    Cevapla