Alemdar: IKEA sabrımızı zorluyor!

Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, örgütlenme çalışmalarının hız kazanması üzerine IKEA Türkiye iş vereninin tavır ve davranışlarının değiştiğini belirtti.

Alemdar: IKEA sabrımızı zorluyor!
Alemdar: IKEA sabrımızı zorluyor!
GİRİŞ 04.08.2012 12:08 GÜNCELLEME 04.08.2012 12:08

Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKEA Türkiye mağazalarının tamamında örgütlenme çalışmalarına devam ettiklerini ancak Koop-İş Sendikası ile IKEA Türkiye yönetimi arasındaki sendikal haklar mücadelesinin yeni bir boyuta taşındığını söyledi.

IKEA Türkiye yönetiminin, ulusal ve uluslararası yasalara, IKEA davranış kurallarına aykırı şekilde üyelere baskı yaptığını savunan Alemdar, ''Üyelerimiz, IKEA genel merkezi ve başta olmak üzere mağazalarda odalara çekilerek zorla sendikadan istifa ettirilmektedir. Sorunların çözümü için tüm girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Böylelikle kurmayı hedeflediğimiz yapıcı bir sosyal diyalog daha başlamadan bitmiştir'' diye konuştu. 

-''Eylemlere başlayacağız''-

IKEA Türkiye yönetiminin, mayıs ayında Koop-İŞ Sendikası'nı tanıdığını ifade ettiğini anlatan Alemdar, bunun üzerine 6 UNI Global ve UNI IKEA Küresel Sendikalar Birliği ile gerçekleştirmeyi planladıkları kitlesel basın açıklamasını iptal ettiklerini söyledi.

 ''Sendikamızın örgütlenme çalışmalarının hız kazanması üzerine IKEA Türkiye iş vereninin tavır ve davranışları değişmiş ve sendika düşmanı bir hale dönüşmüştür'' diyen Alemdar, şunları kaydetti:

''IKEA Türkiye yönetiminin baskılara son vermesi için Türk-İş ve bağlı sendikaları başta olmak üzere UNI Global ve UNI IKEA Küresel Sendikalar Birliği'nin desteğiyle yasaların bize verdiği özgürlükler çerçevesinde eylemlerimize başlayacağımızı ilan ediyoruz. IKEA Türkiye, sabrımızı zorluyor, eylemlere başlayacağız. Üyelerimizin hakkını haykırmak için artık eylem zamanı. IKEA çalışanları bilmelidir ki Koop-İş Sendikası her zaman yanlarında olacak. IKEA Türkiye'de toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar örgütlenme çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz.''

KAYNAK: AA