Riskli 6,5 milyon konut uyarısı

Bakan Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm konusunda konuştu. Bayraktar, "Birinci dereceden deprem riski altında olan 6,5 milyon konut var." dedi.

Riskli 6,5 milyon konut uyarısı
Riskli 6,5 milyon konut uyarısı
GİRİŞ 29.07.2012 09:04 GÜNCELLEME 29.07.2012 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mehmet Ali Beber'in haberi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, ülkemizde birinci dereceden deprem riski altında olan 6,5 milyon konut tespit ettiklerini ve ivedilikle bu konutların elden geçirileceğini söyledi.

BU MEDENİYET PROJESİ

Türkiye genelinde 1999 depremi öncesi yönetmeliklerine göre yapılan 15 milyon konutun olduğunu belirten Bayraktar, "Ülkemizi kaçak, salaş ve depreme dayanıksız yapılardan kurtarmamız gerek. Kentsel Dönüşüm, bir medeniyet, sosyal sorumluluk ve bir kentleşme projesi olacak. Diyoruz ki, mal, mülkiyet hakkı ve gayrimenkul hakkı; anayasal haktır. Vatandaşın en tabi hakkıdır. Ama biz diyoruz ki yasanın özü hayat hakkıdır, can hakkı, yaşama hakkıdır. Biz yaşama hakkını yasanın vitrinine koyduk ve dedik ki, senin malını da koruyoruz. Yasanın esası rızadır, uzlaşmadır" dedi.

TAKVİM

YORUMLAR 1
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    lanetullahi aleyk. sizler binalardan daha risklisiniz. siz üçbeş çapulcu bozuntusu milleti hangi hakla evsiz bırakma çabasındasınız? zalim rejimlerin tek tek yıkıldığı günümüzde bu ne cüret? hiç ders almıyor musunuz? lanetullahi aleyk
    Cevapla