Evde çalışan kadına da güvence geliyor

Hükümet, yeni bir istihdam stratejisi planı hazırladı. Düşük olan 'çalışan kadın oranı'nın yükseltilmesi ve kadının istihdama katılmadaki kültürel engellerin ortadan kaldırılması için bir dizi çalışma yapılıyor.

Evde çalışan kadına da güvence geliyor
Evde çalışan kadına da güvence geliyor
GİRİŞ 28.07.2012 11:06 GÜNCELLEME 28.07.2012 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nuray Babacan'ın haberi

Hükümet, yeni bir istihdam stratejisi planı hazırladı. Bu planın özel istihdam grupları başlığı kadınlara ayrıldı. Türkiye'de halen yüzde 24 olan kadının istihdama katılma oranı, Avrupa ve OECD ülkeleri arasında en düşük noktada.

Son 10 yılda kadın istihdamı yüzde 10 geriledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı plana göre, şunlar yapılacak:

Kadına kredi

Kadın girişimcilerin güçlendirilmesi için yeni krediler verilmesi sağlanacak.

Evde çalışan kadınların sosyal güvence sistemine alınması.

Ev hizmetlerinde çalışan kadınların şartlarının iyileştirilmesine yönelik önlemler alınacak.

Ev işlerine giden kadınların ödedikleri isteğe bağlı sigorta primlerine yönelik teşvik sağlanacak.

Dullara iş

Şiddet mağduru kadınlar, sığınma evlerinde kalanlar, eski yükümlüler ile kocası ölmüş ya da boşanmış kadınların sosyal yaşama katılımları desteklenecek.

Çocuk sahibi olan kadınların işgücü piyasasından kopmalarının engellenmesine dönük teşvik edici düzenlemeler yapılacak.

Kısmi süreli çalışma gibi esnek çalışma biçimlerinin kullanılması, aile ve iş hayatı arasında dengenin kurulması, çocuk bakımının ebeveynler arasında paylaşılması sağlanarak, kadının iş piyasası dışında kalması önlenecek.

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    boşanan kadınların çoğuna nafaka bağlamaya devam ederseniz, !!!!!. bu kadınlar kayıt dışı ekonomide kalmaya devam eder. sırf boşanmış eşi acı çeksin diye nafakasını alabilmek için kendisini sigortalı yapmaz. devlet önce bu asalak yaşama neden olan ve toplum içerisinde kangren halini alan nafaka olayına son versin. bakın o zaman kadınlar nasıl iş arayışına ve sigortaya kendi ayaklarıyla koşa koşa giderler valla :)
    Cevapla