Vatandaşa 'oh be' dedirten haber!

Maliye, mektup uyarısıyla daha önce tahsilatta başarı sağlandığını hatırlatarak, ödeme kolaylığı için 5.3 milyon mektup gönderilip 1 milyar liranın üzerinde tahsilat yapıldığını açıkladı

Vatandaşa 'oh be' dedirten haber!
Vatandaşa 'oh be' dedirten haber!
GİRİŞ 26.07.2012 08:05 GÜNCELLEME 26.07.2012 08:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vergi dairelerinin 1-2 liralık borçlar için mükellefe mektup göndererek haciz uyarısında bulunması konusunda açıklama yapan Maliye Bakanlığı, uygulamayla ciddi vergi geliri elde edildiğini vurguladı.

İlk defa 6111 sayılı ödeme kolaylığı getiren kanun için kullanılan toplu mektup uygulamasından alınan olumlu sonuçlar da dikkate alınarak 2012 yılında bilgilendirme amaçlı mektup uygulamalarına devam edildiğine dikkat çekilen Maliye açıklamasında “Gelir İdaresi Başkanlığımız mart ayında, motorlu taşıtlar vergisi ile trafik idari para cezasından borçlu olanlara, borçlarını hatırlatıcı nitelikte 5.3 milyon adet mektup göndermiş ve bunun sonucunda 1 milyar liranın üzerinde tahsilat gerçekleştirilmiştir” denildi.

1 kuruş, 1 lira gibi borçlu olanlara yönelik bir çalışma söz konusu olmadığı, bu kadar küçük borçlar için elektronik haciz işlemi yapılmadığı da belirtilen açıklamada, “Bu tür hacizler, sistem tarafından engellenmektedir” ifadesi kullanıldı.

10 LİRA SINIRI BAZ ALINDI

6111 sayılı kanundan yararlandığı halde şartları ihlal eden mükelleflere bilgilendirme mektubu gönderildiğini de belirten Maliye, “Bu yıl haziran ve temmuz aylarında, Ankara ve İstanbul’da borçlu olanlara yönelik bilgilendirme amaçlı toplu mektup uygulaması yapılmıştır. İki ilde de mektup uygulamasında takibinden vazgeçilebilecek alacak tutarı olarak öngörülmüş olan 10 lira sınırı baz alınmıştır” dedi.

YORUMLAR 1
  • ziya retçi 11 yıl önce Şikayet Et
    oh be!. demezsek ayıp olur değil mi?
    Cevapla