Uyanık öğretmen, kontör dolandırıcılarını faka bastırdı

Savcı, emniyet müdürü demeden vatandaşları soyan kontör dolandırıcıları, bu kez baltayı taşa vurdu. Kırşehirli emekli öğretmen 1 liraya dolandırıcıları fena faka bastırdı...

Uyanık öğretmen, kontör dolandırıcılarını faka bastırdı
Uyanık öğretmen, kontör dolandırıcılarını faka bastırdı
GİRİŞ 21.07.2012 08:43 GÜNCELLEME 21.07.2012 08:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emekli öğretmen, dolandırıcıların hesabına 1 lira yatırdı. Parayı çekmeye gelen zanlıları polis kıskıvrak yakaladı.

Kırşehir'de yaşayan emekli öğretmen A.B (46) kendisini dolandırmak isteyen kontör çetesine akıl almaz bir oyun oynadı. İddiaya göre olay şöyle gelişti. Şanlıurfalı kontör dolandırıcıları, cep telefon undan polis rolünde ulaştıkları emekli öğretmen A.B'ye, "Telefon numaranız suç örgütü tarafından kullanılıyor. Şahısların yakalanması için acilen para göndermelisiniz. Soruşturma bitince paranızı tekrar hesabınıza yatıracağız" dedi.

Konuşma sırasında, telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan emekli öğretmen, inanmış numarası yaparak, "Çok korkuyorumbeni hapse atacaklar.Hemen parayı yatıracağım" diyerek hesap numarası istedi.

POLİS PUSUYA YATTI

Kurbanlarını tuzağa düşürdüklerine inanan kontör vurguncuları, İzmir Buca'da bir bankada kendi isimlerine açtıkları hesap numarasını verdi. Öğretmen önce hesaba 1 lira yatırdı, ardından da karakola ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren Kırşehir polisi durumu İzmir polisine bildirdi. Harekete geçen asayiş ekipleri, banka önünde nöbete başladı.

Zanlılar parayı çekmek için geldiklerinde suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan iki tokatçı, soruşturmanın ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldıklarımahkemece tutuklandı.

Başıma geleceğini biliyordum

Kontör çetesi ni tuzağa düşürüp hapse attıran kahraman öğretmen A.B. vatandaşların dikkatli olmasını istedi. A.B, "Her gün gazetelerden bu tip haberleri okuyoruz. Bir gün beni de ararlar mı diye hep düşündüm. Aklıma gelen başıma geldi. Ama insana telefon geldiğinde şaşırıyor. İlk 20 saniye olayı anlayamadım. Heyecanlanmadan planımı uyguladım. Yakalandıklarını öğrenince çok sevindim" dedi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 6
  • vatan 11 yıl önce Şikayet Et
    meyusas can kardeşime aynen katılıyorum. meyusas can kardeşime aynen katılıyorum kesinlikle bu işin dili , dini ,ırkı yok her yerde bu adi yaratıklardan mevcut...ayrıca urfalı çok arkadaşım var üniversitede okurken aynı evde 4 urfalı arkadaşla kaldım çok temiz ve çok iyi insanlar.hala görüşüyoruz...ama sütü bozuk olanlar heryerde maalesef çıkıyor.
    Cevapla
  • hacı murat 11 yıl önce Şikayet Et
    polise durumu bildiriyorsun, polis kardeşim inanma bunlar dolandırıcı diyor..... adamlar bu kişilerin peşine düşeceğine bize akıl veriyorlar. yahu gel beraber şu insanları yakalayalım diyen pek emniyet birimi görmedim duymadımda. ilk defa duyuyorum. kırşehir emniyetini tebrik ederim umarım diğer emniyet mensuplarına örnek olurlar. bir çoğu bu olaya çok duyarsızlar.
    Cevapla
  • meyusas can 11 yıl önce Şikayet Et
    helal hocam...!!!. helal hocam bu soysuzlar ırkı, dini, dili yok. türk, kürt , arap her milleten var.bu her milleten olabilenler alın teri nedir bilmiyorlar ya uyuşturucu ya kaçakçılık ya hırsızlık ya kapkaç veya kirli işlerle para kazanma derdindeler adi yaratıklar....çok güzel bir haber...
    Cevapla
  • kemal tebrizli 11 yıl önce Şikayet Et
    urfalı araplar bu işi yapıyor. urfalı araplar bu işi yapıyor. haberde urfalı demiş. ben de açıklayayım da bütün urfalılar suçlanmasın
    Cevapla
  • ÖMER ŞAHİN 11 yıl önce Şikayet Et
    kırşehir insanı. kırşehir insanı zekidir eğitimlidir böylelerine asla pabuç bırakmaz.adamlar kendini savcı polis diye tanıtıyor ama telefonda iki cümleyi kurup adam gibi konuşamıyorlar her türlü geri zekalı eğitimsiz cahil cuhala insanlar oldukları herhallerinden belli olan insanlara nasıl kanıyor benim türk insanım anlıyamıyorum.benide aramışlardı kendilerine gerekli dersi verdim telefonda.analarının bacılarının halini hatırını sormaya başlamıştım ki telefon yüzüme kapandı.hep niye bunlar urfalı çıkıyor bir düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle