Torba Yasa ile evde bakım yapana yeni sorumluluk

Özürlü vatandaşlara evde bakım hizmeti verenlere ödenen maaş gelir kapısı olunca hükümetten sert önlem geldi. Meclis'ten çıkan Torba Yasa ile evde bakımı yapan kişiye muhbirlik sorumluluğu getirildi.

Torba Yasa ile evde bakım yapana yeni sorumluluk
Torba Yasa ile evde bakım yapana yeni sorumluluk
GİRİŞ 20.07.2012 16:17 GÜNCELLEME 20.07.2012 16:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Safure Cantürk-Mehmet Nayır'ın haberi

 Bakım yapan kişi, yakını da olsa özürlünün aile içi gelir artışını beyan etmek zorunda.

Özürlü bireyin kendisi ve birlikte yaşadığı ailesinin gelirinde artış tespit edilirse devletin zararı bakıcıdan geçmişe yönelik tahsil edilecek. Özürlülere merkezlerde bakılması durumunda 2 asgari ücret, evinde kalması durumunda ise bir asgari ücret tutarında ödeme yapılması kararlaştırılmıştı.

Birçok eş ve aile üyelerinin "bakıcı" olarak maaş almaya başladığı tespit edildi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu 2006'dan bu yana maaş ödüyor.

YILDA 10 MİLYON LİRA

Özürlü vatandaşlar için yılda yaklaşık 10 milyonluk ödeme yapılıyor. Hane geliri asgari ücretinin üçte ikisinin altındaysa, özürlünün yaşadığı aileye iki asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor. Ancak bu ödeme ailenin gelirinde artışa göre azalıyor. Ailenin geliri kişi başına asgari ücretin üstüne çıkınca ödeme tamamen kesiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi.... bakıma muhtaçlara ve bakıma muhtaç insanlara bakan insanlara yardım etmek iyi bir hamle ama kontrol altına alınması ve yolsuzluğun önlenilmesi ve yardım yapılan kişilerin gelir tespitlerinin sık sık yapılması ayrıca takdire şayan bir durumdur.
    Cevapla