iPhone 5 ile ilgili son dedikodular!

Eylül ayında piyasaya çıkmaya hazırlanan Apple’ın yeni nesil akıllı telefonu iPhone’un şimdiki modele göre daha ince ve daha hafif olacağı, çok daha hızlı işlemciyle piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

iPhone 5 ile ilgili son dedikodular!
iPhone 5 ile ilgili son dedikodular!
GİRİŞ 19.07.2012 09:32 GÜNCELLEME 19.07.2012 09:32

Wall Street Journal gazetesinin yeni iPhone modelindeki yenilikleri, şirkete yatkın kaynaklara dayanarak açıkladığı haberinde, ürünün nasıl daha hafif ve ince olacağı bir çizimle de gösteriliyor. Yeni telefon tasarımda LCD panel ile dokunmatik teknolojisinin birlikte olacağı bir malzeme kullanılacak. Gazete kaynağının Apple'a üretim yapan Asyalı şirketler olacağını ifade ediyor. Apple'ın iPhone modelinin fiyatını yine 700 dolar seviyelerinden başlatması, şimdike ürünleri de 100 dolar düşük fiyattan satması bekleniyor.

Batarya sorunu çıkar mı?

Şu an piyasada satılan iPhone 4S modeli 9.3 milimetre kalınlığında, ekran boyutu ise 3.5 inch. Yeni iPhone modelinin 9 milimetre sınırının aşağısına ineceği, ekranın ise 4.5 inch boyutuna çıkacağı öne sürülüyor. Şirketin bu alandaki en önemli rakibi Samsung'un Galaxy S III modelinin ekran boyutu 4.8 inch'e denk geliyor. Buna karşılık yeni nesil ekran teknolojisinin iPhone'un yeni modelini batarya tarafında zorlayacağı da belirtiliyor. Çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacak olan iPhone 5'in sorun çıkarma ihtimalinin analistleri rahatsız edeceği bildiriliyor.

İki panel birleşti, yeni iPhone inceldi

KAYNAK: MİLLİYET