Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni işbirliği

Türkiye ve Azerbaycan arasında çalışma hayatı ilişkilerini konu alan ''Çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi'' protokolü imzalandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni işbirliği
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni işbirliği
GİRİŞ 12.07.2012 21:28 GÜNCELLEME 12.07.2012 21:28

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyet, Bakü'de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonunun 7. toplantısına katıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından, Çelik ve Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fizuli Alekberov'un katılımıyla iki ülke arasındaki çalışma hayatı ilişkilerini düzenleyen ''Çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi'' protokolünün imza töreni yapıldı.

İki ülke bakanlarının imzaladığı protokolde, tarafların çalışma, istihdam, işçi göçü alanında yasal prosedürün uygulanmasıyla ilgili bilgilendirme ve bu konudaki tecrübelerin mübadelesi, çalışma mevzuatının uygulanmasının denetimi, iş güvenliği alanında araştırmaların yapılması, istihdam politikası konusunda karşılıklı bilgi alışverişi, işsizlere mesleki eğitim verilmesi, uzman değişimi gibi konulara vurgu yapıldı. Protokolde, iki ülke çalışma hayatı ilişkileri alanında üst düzey bir komisyonun kurulmasının gerekliliği belirtildi.

İmza töreni sonrası konuşma yapan Bakan Çelik, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede, çalışma hayatıyla ilgili sorunları kendisine aktardığını bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'na, çalışma hayatının geleceğiyle ilgili üst düzey bir komisyonun kurulması yönündeki isteklerini ilettiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

'Sayın cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda üst düzey bir komisyonun kurulması ve aradaki sorunların çözümüyle ilgili çalışmanın başlatılması konusunda protokol düzenlenmiş oldu. Türkiye gelişen büyüyen, itibarı her gün artan bir ülke. Ekonomik, sosyal, politik, her alanda istikrarını sürdüren bir ülke. Aynı güzelliği Azerbaycanda da gördük. İki kardeş ülkenin her alanda olan ilişkisine Çalışma Bakanlığı olarak ciddi katkılar sağlayacağız. Bu protokol de bu amaca hizmet edecektir. Bu protokolün hayırlı olmasını ve çalışacak üst düzey yöneticilerin en kısa zamanda sorunları ortadan kaldıracak şekilde bir neticeyi önümüze koymalarını temenni ediyoruz.''

KAYNAK: AA