Bakliyat ve hububatçılar yeni pazar arayışında

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, yeni pazar arayışlarının sürdüğünü belirtti.

Bakliyat ve hububatçılar yeni pazar arayışında
Bakliyat ve hububatçılar yeni pazar arayışında
GİRİŞ 11.07.2012 17:13 GÜNCELLEME 11.07.2012 17:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, yeni pazar arayışlarının sürdüğünü belirterek, ''Önümüzdeki aylar içerisinde birçok ülkede ihracatın arttırılması için alan çalışmaları yapacağız. Rusya, AB ve Ortadoğu ülkeleri yanında en büyük hedefimiz Afrika ülkeleri'' dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, 2023 ihracat hedeflerini yakalamak için kolları sıvayan ihracatçılar dünyanın her yerinde yeni pazar arayışı içerisine girerken pazarlama ve tanıtımla ilgili yeni stratejiler geliştiriyor.

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, başkanlığında toplanan Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu, 2023 hedefinin yakalanması için alınması gereken önlemler üzerinde durdu.

Ocak-temmuz 2012 döneminde birlik üyeleri tarafından dünyanın dört bir yanına yapılan ihracatın değerlendirildiği toplantıda, dünya genelinde hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarla ilgili son gelişmeler, üretim rakamları ve yeni fiyat politikaları görüşüldü.

Şahin Batallı, yaptığı değerlendirmede, hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşıldığını belirterek, ''Birlik üyelerimizin gayretleri ve yeni dünya trendini yakından takip etmesiyle birlikte ihracat rakamlarımız beklenenin de üzerinde artış göstermiştir'' dedi.

Birlik üyelerinin sorunlarının çözümü, ihracat sırasında karşılaşılan problemlerin ortadan kaldırılması, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) uygulamaları ve yeni Teşvik Yasası'ndan doğan haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri için yaptıkları çalışmaların hız kesmeden süreceğini ifade eden Batallı, şunları kaydetti:

''Firmalarımızın dünya piyasalarında markalaşma yolunda gösterdiği önemli çalışmalar göz ardı edilemez. Markalaşma beraberinde yüksek ihracat ve kurumsallaşma getirmektedir. Birlik olarak ihracatı yapılan ürünlerin dünya genelinde tanıtılması için bu yıl önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ekonomi Bakanlığımız tarafından onaylanan 'Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesi' ve 'Bulgur, Mercimek Sektörü İçin Güç Birliği Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Resmi yazışmalar tamamlandı. Yıl içerisinde dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet göstereceğimiz gibi fuarlara da katılarak ürünlerimizin tanıtımı sağlayacağız. Yeni Teşvik Yasasıyla ilgili bizleri ilgilendiren konular için önümüzdeki günlerde GAİB'te gerçekleştirilecek toplantıya bütün üyelerimizin katılmasını istiyoruz.''

Yapılan toplantıda yeni ihracat stratejilerini de belirlediklerini belirten Batallı, ''Önümüzdeki aylar içerisinde bir çok ülkede ihracatın arttırılması için alan çalışmaları yapacağız. Rusya, AB ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri yanında en büyük hedefimiz Afrika ülkeleri'' dedi.

Toplantıya, Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkan Yardımcısı Surur Aydın, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    o bahsettikleri,. ülkelerin hepsinde bakliyat bizden ucuz.. ancak transit ticaret yaparak para kazanabilirler..
    Cevapla