Bu projeyle 50 bin kişiye iş müjdesi

3.5 yılda tamamlanacak ve 4.5 milyar liraya mal olacak İstanbul Finans Merkezi projesi, 50 bin kişiye iş yaratacak

Bu projeyle 50 bin kişiye iş müjdesi
Bu projeyle 50 bin kişiye iş müjdesi
GİRİŞ 11.07.2012 09:28 GÜNCELLEME 11.07.2012 09:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Finans Merkezi projesi dün tanıtılırken, iş müjdesi de geldi. Merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor. İstanbul Finans Merkezi projesi genişliyor. Finans Merkezi'ne ek olarak yapılacak 'özel proje alanı' için düğmeye basıldı. İçinde çok sayıda iş merkezi, kongre ve fuar alanının yer alacağı özel proje alanı, Finans Merkezi'nin cazibesini artıracak ve merkez için finansman sağlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, finans merkezi projesi için Dubai, Uzakdoğu ve ABD'deki örnekleri incelediklerini ifade ederken, "Yeni bir konseptle onlardan çok daha iyi olacağız" dedi. 1.7 milyon metrekare alana inşa edilecek proje kapsamında ilk etapta, 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını anlatan Bayraktar, şunları söyledi:

'İHALEYE ÇIKTIK'

"Bu alanda yaklaşık 3.5 milyon metrekare inşaat yapılacak. Bunun bugünkü hesaplamalarımıza göre maliyeti 4.5 milyar lira, inşaat süresini 3.5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli olan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut'un yapacağı alan, bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık."

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 5
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    başarılar. inşallah mega finans projesi en kısa zamanda hayırlı bir şekilde bitirilir ve kullanıma açılarak sayın hükümetimiz sayesinde oluşturulan ve daha da güçlenen türk ekonomisinin gücünü büyük bir projeyle ve bir merkezle daha kanıtlamış oluruz. böyle dev bir projenin kolay olmayacağı ve hemen bitmyeceği kesin ama 3.5 yıl böyle bir proje için az bile sayılır ki bu da toki'nin ve yapıyı inşa edecek diğer yan, yüklenici ve ana firmaların gücünü ve kapasitesinin yüksek olduğunu ve böyle mega bir finans merkezini 3.5 yıl gibi kısa bir sürede hayırlı ve sağlıklı bir biçimde hayata geçirebileceklerinin başlangıçtaki kanıtı bu olsa gerek. ayrıca 50.000 insanımıza iş ve istihdam sağlayacağını da hesaba katarsak bu proje türkiyeye adeta taze kan getirecek ve daha da güçlendirip prestijini olağanüstü düzeyde artıracaktır. inşallah darısı diğer büyük projelerimizin başına.
    Cevapla
  • Albert Hook 11 yıl önce Şikayet Et
    b beyhude gayretlerle boşuna çırpınıyorsunuz.. burada yorum diye seçim propagandası yapmaya çalışan zavallıları gördükçe inananın hiç üzülmüyorum. sadece gülüyorum. yapılan hizmetleri kıskanmanın ve zavallılığın gösterisi bu yorumlar resmen ibret vesikası gibi. muhalefetin zavallılığı adına...!
    Cevapla
  • muhammed 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne vurdumduymazlık. senin bakanlığın döneminde selde insanlar ölüyor.toki müdürlüğün sırasında onay verdiğiniz projeler insanlara mezar oluyor hala hiçbirşey olmamış gibi çıkmış açıklama yapıyorsunuz.gerçi ben ölenlere de pek üzülmez oldum da.kimsenin sesnin çıkmadığı ortamda demek ki herkes razı durumunainsanlar layık oldukları gibi yönetilirler.canınızı sıkmayın daha vatndaşımız çok ölmekle bitmez..
    Cevapla
  • ATA TÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    bayraktar istifa et. gazeteleri açınca bayraktarı görmekten artık gına geldi yani erdoğan bunu nasıl bakan yaptı anlamış değilim sanalda şimdiki slogan şu şehirlerin katili tokiiii.insanların katili bayraktar......ama asla bir daha akp ye asla
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    sen önce istıfa et. gölge teme baska ihsan ıstemez
    Cevapla