Ankara'ya yedinci teknokent geliyor

Ankara'nın yedinci teknokenti, Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde kurulacak.

Ankara'ya yedinci teknokent geliyor
Ankara'ya yedinci teknokent geliyor
GİRİŞ 04.07.2012 13:07 GÜNCELLEME 04.07.2012 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Cinnah Yerleşkesi'nde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan'nın ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında Ankara'daki Teknokentlerin temsilcileri ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.

Açıklamaya göre, toplantıda konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, teknokentlerin örnek çalışmalara ev sahipliği yaptığını belirtti.

Balcı şunları kaydetti:

''Ankara Teknokent yapılanması için öncü bir konumda bulunuyor. Var olan altı teknokentimiz Türkiye'ye örnek çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, teknokentlerimiz Kalkınma Ajansı'mızın açmış olduğu mali destek programlarından da geniş bir şekilde yararlanıyorlar. Burada, teknokentlerimizin Ankara için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Belli konulara odaklanmış bir teknokent yapısı, sanırım bundan sonraki süreç için daha anlamlı olacaktır''

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise, Ankara'da kurulan en genç üniversite olduklarını ifade ederek, üniversite-sanayi işbirliğini öncelikli görev alanlarından birisi olarak kabul ettiklerinin altını çizdi. Doğan, ''Doğru adımları atarak başlamak istiyoruz, daha önceki hatalardan tecrübe almak, onların yaşadığı hataları yaşamamak, Ankara ve Türkiye için önümüzü açacak, belki de yenilikler oluşturacak'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    yetmez, yetmez, yetmez....!!. tamam teknokentler önemli projeler hatta 6'sı hatta yedisi bir araya getirilerek ve daha da fazlası kurulup birbirine eklenerek sayın cumhurbaşkanımız abdullah gül'ün de dediği gibi silikon vadisine benzer belkide daha iyi teknoloji merkezleri kurabiliriz. benim en çok istediğim ve olması gereken ve birçok gelişmeden daha fazla ülkemizi yönlendirebilecek ve güçlendirebilecek bir çalışma var ki o da yine sayın hükümetimizin projesi olan uzay üssü...! ankara'ya kurulması planlanan bu uzay üssü'nün böyle teknokentlerle desteklenip çapı arttırılarak halkımızı kalkınmaya ve teknolojiye, uzayın gücüne kavuşturup doyurmalıyız artık...! bence sayın hükümetimizin ankarada yapılması gerektiği söylenen uzay üssü'nün temellerini atma zamanı çoktan geldi...
    Cevapla