Ankara için sağlık turizmi büyük bir fırsat

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Hasta Yol Desteği ile ilgili olarak, ''Türkiye'nin en gelişmiş şehri olan Ankara için sağlık turizmi büyük bir fırsat'' dedi.

Ankara için sağlık turizmi büyük bir fırsat
Ankara için sağlık turizmi büyük bir fırsat
GİRİŞ 29.06.2012 14:43 GÜNCELLEME 29.06.2012 14:43

Bezci, Ankara'nın sağlık alt yapısı, ekipmanı ve tesisleşen sağlık kuruluşlarıyla dünyanın önde gelen sağlık merkezlerinden biri olabileceğini ifade etti.

Ankara'daki seçkin sağlık kuruluşlarında hizmet veren hekimlerin, diğer ülkelerden gelecek hastalara da en üst düzeyde hizmet edebilecek kapasitede olduklarını vurgulayan Bezci, şunları kaydetti:

''Avrupa ülkelerindeki tedavi harcamaları ile Türkiye'deki tedavi harcamaları arasında büyük farklar var. Tedavi için yurt dışından Ankara'ya gelecek olan turistler sağlık ödemeleriyle, Ankara ekonomisine katkıda bulunacaklar ayrıca Ankara'da konaklayacakları, alışveriş yapacakları için de şehir ekonomisine  ciddi bir canlılık kazandıracaklar.''

Bezci, Ayaş, Beypazarı, Çubuk, Güdül, Haymana, Kızılcahamam ve Polatlı'daki termal kaynakların da tedavi amacıyla kente gelen turistlerin ilgisini çekebileceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL