Silifke yoğurduğu için yatırım çağrısı

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, adı türkülere ve oyunlara konu olan Silifke yoğurdunun Silifke'de üretilmesi ve tüketici pazarında yerini alması için yatırım yapmak isteyen iş adamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Silifke yoğurduğu için yatırım çağrısı
Silifke yoğurduğu için yatırım çağrısı
GİRİŞ 27.06.2012 12:18 GÜNCELLEME 27.06.2012 12:18

Öngel yaptığı yazılı açıklamada, adıyla ve tadıyla yurt içinde ve yurt dışında adından sıkça söz ettiren Silifke yoğurdunun markalaşması ve gıda sektöründe layık olduğu yeri alması için süt ve süt ürünleri konusunda yatırım yapmak isteyen iş adamlarını Silifke'ye beklediklerini belirtti.

Hollanda'nın Lahey kentinde Türk iş adamı Behzat Eren tarafından 1996 yılında üretilip piyasa sürülen Silifke yoğurdu ve süt ürünlerinin dış pazarda gereken yerini almasının da kendilerini son derece sevindirdiğini ifade eden Öngel, iş adamı Behzat Eren tarafından kendisine gönderilen ve üzerinde Silifke yoğurdu markası taşıyan süt ve süt ürünleri ambalajını inceledi.

Eren'e ait Silifke markalı ürünlerin Hollanda geneli ile ağırlıklı olarak Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka ve diğer Avrupa ülkelerinde pazar bulduğunu vurgulayan Öngel, Eren'in Silifke yoğurdunu Avrupa'da tanıtmasından dolayı onur duyduklarını belirtti.

Silifke'de bir yoğurt fabrikası açması için Eren'e teklifte bulunduklarını bildiren Öngel, Silifke yoğurdunu Silifke'de üretip pazarlamak için de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

KAYNAK: AA