Derin dondurucuya olan talep iki kat arttı

Yaz yiyeceklerini daha sağlıklı bulan insanların bunları kış aylarında tüketmek için derin dondurucuda sakladığı, bunun da derin dondurucuya olan talebi artırdığı belirtildi.

Derin dondurucuya olan talep iki kat arttı
Derin dondurucuya olan talep iki kat arttı
GİRİŞ 24.06.2012 12:33 GÜNCELLEME 24.06.2012 12:33

Kaysu-Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sistemleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Filiz, yaz döneminde derin dondurucu satışlarının iki kat arttığını söyledi. Metin Filiz, son zamanlarda derin dondurucu kullananların sayısındaki artışı, kışın tüketilebilecek yiyeceklerin en iyi şekilde muhafaza yönteminin derin dondurucular olmasına bağladı. Filiz, insanların artık her meyve ve sebzeyi mevsiminde yemek istediği yönünde taleplerle karşılaştıklarını, kış aylarında üretilen özellikle meyve sebzelerin hormonlu olması nedeniyle tüketmediklerine dair söylemleri çok duymaya başladıklarını anlattı.

Eskiden insanların ışık almayan bir oda, kaya oyması gibi mekanı kiler olarak kullandıklarını aktaran Filiz, şu bilgileri verdi: “Geçmişte kullanılan kilerler artık günümüzde, apartman kültüründe kullanılması mümkün olmuyor. O nedenle insanlarımız derin dondurucu alıyor ve kullanmaya başlıyor. Kilerde saklanabilecek bazı yiyeceklerin olmasına karşın birçok yiyecek soğuk havada muhafaza edilerek korunması gerekiyor. Bunun için en uygun ortam ve sistem derin dondurucu. Özellikle yaz aylarında Temmuz, Ağustos ve Eylül’de derin dondurucu talepleri üst seviyeye çıkıyor. Bu sadece bizim ülkede değil, İhracat yaptığımız birçok ülkede bu şekilde taleple karşılaşıyoruz.”

Metin Filiz, litre olarak sınıflandırdıkları derin dondurucu üretiminde 3 farklı büyüklükte ürünler olduğunu anlattı. Filiz, kişilerin aile nüfusu sayısına göre küçük veya büyük derin dondurucu aldığını dile getirdi. İnsanların, derin dondurucu da genelde yerli üretimin son mahsulleri olan domates, sivri biber, patlıcan, taze fasulye, salatalık, barbunya, ıspanak, havuç, kabak ve benzeri gıdaların derin dondurucuda saklandığını söyledi.

Son zamanlarda et üretimi ile ilgili bazı söylemlerin, insanların kasaba kestirdikleri etlerini bile kış aylarında tüketecekleri miktarda derin dondurucu da sakladığını kaydeden Metin Filiz, yaz yiyeceklerini derin dondurucuda koruyarak kışın tüketen insan sayısının arttığını belirtti. Filiz, “İnsanımız, hormonlu yiyecek tüketmek yerine, hormonsuz ve hijyenik olarak derin dondurucu da muhafaza ettiği yiyecekleri daha sağlıklı buluyor.” dedi.