Apple'ın değeri trilyon dolarları bulacak

ABD’li bir teknoloji analisti, şu an dünyanın en değerli şirketi konumunda olan Apple’ın, gelecek yıl hisse değerini ikiye katlayacağını ve piyasa değerini trilyon dolarlara çıkaracağını öne sürdü.

Apple'ın değeri trilyon dolarları bulacak
Apple'ın değeri trilyon dolarları bulacak
GİRİŞ 20.06.2012 06:36 GÜNCELLEME 20.06.2012 06:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Chicago merkezli Topeka Capital Markets analisti Brian White, Apple’a olan inancı bakımından dünyanın en iyimser analistleri arasında gösteriliyor. White, dün yaptığı açıklamada, bugünkü hisse değeri 585.7 dolar olan Apple’ın, bu rakamı 2013’te 1,111 dolara çekeceğine inanıyor.

Analistler, geçtiğimiz aylarda hisse değeri 600 doların üzerine çıkan ve sonbaharda iPhone 5 ile iOS 6’ın piyasaya sürülmesiyle yeniden bir satış patlaması yaşaması beklenen Apple’ın, White tarafından öngörülen rakama ulaşabileceğini düşünüyor.

DÜĞÜM EYLÜL’DE ÇÖZÜLECEK
White, “Apple’ın 2012 sonunda, küresel arenada bir şirket tarafından elde edilen en yüksek yıllık geliri elde edeceğine” inandığını belirterek, yatırımcıları heyecanlandıran sözler sarf etti. White ayrıca, yatırıcımcılara Apple’ın piyasa değerinin “milyar dolarla sınırlı kalmayabileceğini ve trilyonlara ulaşabileceğini” ifade etti.

White’ın beklentilerini bu kadar yüksek tutmasının sebebi, Apple’ın Tayvan’daki tedarik zincirinde görev alan “kaynaklardan” elde ettiği bilgiler. Analiste göre, Apple’ın yeni nesil iPhone  ve daha küçük boyutta bir iPad sunmasının beklendiği Eylül ayında, Apple tekrar teknoloji dünyasını tek başına yönlendiren şirket konumunu alabilir.

YORUMLAR 2
  • Sahlanis 11 yıl önce Şikayet Et
    soru: bu haberden ne çıkarılması lazım?. cevap: dikkat edin seneye bu şirket dibe vuracak. çünkü samsun gibi bir dev çıktı karşısına, gelecek yıl hisseler iş yapmayacak manası çıkıyor.
    Cevapla
  • demir demir 11 yıl önce Şikayet Et
    amerika'da değiliz ki. türkiye'de basamak ayıracı nokta ,ondalık ayıracı virgüldür. haberdeki metin "585.7 dolar olan apple’ın, bu rakamı 2013’te 1,111 dolara çekeceğine inanıyor."
    Cevapla