Hollanda hem moralleri hem ekonomiyi bozdu

Hollanda Milli Fubol Takımının Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan beklenmedik bir şekilde elenmesi, insanların moralini bozduğu gibi ülke ekonomisini de olumsuz etkiledi.

Hollanda hem moralleri hem ekonomiyi bozdu
Hollanda hem moralleri hem ekonomiyi bozdu
GİRİŞ 18.06.2012 17:47 GÜNCELLEME 18.06.2012 17:47

Araştırmalara göre, milli takımın erken elenmesi futbolla ilgili ürünler satan şirketleri milyonlarca avro zarara uğrattı.

GFK adlı araştırma kurumu yöneticisi Joop Holla, NOS televizyonuna yaptığı açıklamada, erken elenmenin futbolla ilgili ürünler satan süper marketlere yaklaşık 20 milyon avroluk ciro kaybı yaşattığını söyledi. Holla, milli takımla bağlantılı olarak üretilen gıda ürünlerinin şimdi ya indirimli satılacağını ya da çöpe atılacağını belirterek, bunun da bir kaç milyon avroya mal olacağını ifade etti.

Araştırmacılar, süper marketlerin Avrupa Şampiyonası'yla ilgili kampanyalarını durdurmaya başladıklarını ve bu çerçevede televizyonlarda yayınlanan reklamlarda da azalma yaşanacağını ileri sürdü.

Almanya yenilgisinden sonra halkın üst tura çıkma ümidinin  tükendiğine işaret eden araştırmacılar, süpermarketlerin yanı sıra maçları büyük ekranlı televizyonlarda yayınlayan kafelerin de önemli gelir kaybı yaşayacağını dile getirdi. Turizm şirketlerinin Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı Polonya ve Ukrayna'ya dönük operasyonlarında da azalma olduğu kaydedildi.

Bu arada Hollanda'nın turnuvadan erken elenmesi üzerine harekete geçen fakirlere hizmet veren Gıda Yardım Bankaları, marketlerde satılmayan futbolla ilgili gıda ürünlerinin kendilerine bağışlanabileceğini açıkladı.

Bu konuda ilgili şirketlerle iletişime geçtiklerini bildiren Gıda Yardım Bankaları, söz konusu gıda ürünlerinin gönüllü kişiler tarafından toplanabileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA