Bakan Ergün Amerika yolcusu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 18 - 21 Haziran tarihleri arasında ABD'nin Boston kentinde gerçekleşecek olan 2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansına katılmaz üzere ABD'ye gidiyor.

Bakan Ergün Amerika yolcusu
Bakan Ergün Amerika yolcusu
GİRİŞ 16.06.2012 15:26 GÜNCELLEME 16.06.2012 15:26

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 18 - 21 Haziran tarihleri arasında ABD'nin Boston kentinde gerçekleşecek olan 2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansına (BIO International Convention) katılmak üzere Boston'a gidiyor.

Bakan Ergün, BİO Zirvesi kapsamında ''Global Teknoloji Forumu''nda bir konuşma yapacak. Pfizer, Baxter-Eczacıbaşı, BioMarin, PhRMA,  Merck ilaç firmalarının CEO'larıyla görüşecek.

Ergün, Türkiye'de Mustafa Nevzat İLAÇ firmasını 700 milyon dolara satın alan ABD'li Amgen firmasının da merkezini ziyaret edecek.

2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansına Türkiye ilk kez resmi delegasyon olarak yer alıyor. Konferansa ilaç sektörü ve hükümet yetkilileri geniş bir heyetle katılıyor. Bu toplantının, Türkiye'nin 2023 vizyonu ve hedefleri kapsamında, daha fazla Ar-Ge ve üretim yatırımı gerçekleştirilmesi, katma değeri ve teknolojisi daha yüksek ürünler üreten bir sektör oluşturulması yönündeki çalışmalara önemli bir katkı oluşturması bekleniyor.

Bakan Ergün'ün başkanlığındaki resmi heyette Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da yer alacak. Konferansa Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) yetkililerinin yanı sıra ilaç sektöründeki çeşitli firmaların temsilcileri de katılıyor.

Her yıl düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı, biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren binlerce şirket ve kuruluşu bir araya getiren, bu konuda dünyanın en büyük buluşmalarından biri olarak nitelendiriliyor. Zirvede ilaç sektöründeki biyoteknolojik çalışmalarla ilgili son gelişmeleri aktaran etkinlik ve toplantıların yanı sıra, önemli konuşmalar ve sunumlar yapılıyor. Toplantı biyoteknoloji sektörüyle ilişkileri geliştirmek ve çeşitli yatırım bağlantıları gerçekleştirmek açısından da önemli fırsatlar sunuyor.

KAYNAK: AA