Erciyes Kayak Merkezi'nde 7 otel yeri satıldı

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 21 otel arsasından 7'si ihale ile satıldı.

Erciyes Kayak Merkezi'nde 7 otel yeri satıldı
Erciyes Kayak Merkezi'nde 7 otel yeri satıldı
GİRİŞ 13.06.2012 20:52 GÜNCELLEME 13.06.2012 20:52

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, başkanlık toplantı salonundaki ihale öncesi yaptığı açıklamada, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, bugüne dek gerek üstyapı gerekse altyapıyla ilgili önemli işler yaptıklarını kaydetti. 

Projede hem Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne hem de özel sektöre görevler düştüğünü söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:

''Bize ait olan hizmetlerde zaten yıllardır bir çaba içindeyiz. Hiç aralık vermeden çalışmalara devam ediyoruz. İlk etapta altyapının, daha sonra teleferik-telesiyej akslarının yapılması, göletin ve oradaki karlama ünitelerinin, sosyal tesislerin yapılması işini biz üstlendik. Bir kısmını yaptık hizmete açtık. Bir kısmı da devam ediyor. Bir de ayrıca özel sektöre devredeceğimiz işler var. Bugün burada otel yerlerinin ihalesini yapacağız. Dışarıdan da talipler var. Bizim için önemli olan belli bir rakamda bu otel yerlerinin satılması değil, gerçekten otel yatırımcılarının bu arsaları alıp, oraya otel inşa edecek olması. Konaklama tesisi arsalarının hepsi satılmazsa önümüzdeki haftalarda kalanlarının satışına devam edeceğiz.'' 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın başkanlık ettiği ihaleye, yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

İhalede, Hisarcık Tekir Göleti ve Kabaktepe bölgesindeki 21 konaklama tesisi arsasından 7'si satıldı. Arsaların satışından toplam 3 milyon 345 bin lira gelir elde edildi.

İhalede 4 ayrı konaklama tesisi arsasını satın alan DYE İnşaat Ltd. Şti. yetkilisi Hüseyin Yayla, arsaları bir konsorsiyum bünyesinde değerlendireceklerini belirterek, ''Kayseri'ye de bir hizmetimiz olsun istedik. Başarılı bir konsept oluşturup Kayseri'ye ve Erciyes'e hizmet vermek arzusundayız. Bu proje büyük ve kapsamlı bir proje. Projenin büyüklüğü bizim Erciyes'e olan ilgimizi artırdı'' diye konuştu. 

Bu arada, 14 konaklama tesisi arsasının satışı, ihalelere katılım olmadığı için pazarlığa bırakıldı.

KAYNAK: AA