Eroğlu'ndan Belçika kadar ağaçlandırma sözü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu '2012 yılı sonuna kadar Belçika kadar bir alanı ağaçlandıracağız. 2015 yılında bakanlığıma bağlı her genel müdürlük dünyadaki emsalleri arasında ilk 10'a girecek'' dedi.

Eroğlu'ndan Belçika kadar ağaçlandırma sözü
Eroğlu'ndan Belçika kadar ağaçlandırma sözü
GİRİŞ 08.06.2012 21:06 GÜNCELLEME 08.06.2012 21:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı sonuna kadar Belçika kadar bir alanı ağaçlandıracaklarını bildirdi. 

Eroğlu, Manisa'nın Kula ilçesinde yaptırılan içme suyu arıtma tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, içme suyu arıtma tesisi yapmak yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmasına karşın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin ricasını kıramayarak, bir yıldan az bir zamanda Kula'yı içme suyu arıtma tesisine kavuşturduklarını ifade etti.

Bakanlığının faaliyetleri hakkında bilgi veren Eroğlu, ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini, bu çerçevede belediyelere ücretsiz fidan verdiklerini, kışlaların ağaçlandırılmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ile protokol imzaladıklarını anlattı.

Ağaçlandırma çalışmalarıyla bu yıl sonuna kadar 2 milyar fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydeden Eroğlu, ''2012 yılı sonuna kadar Belçika kadar bir alanı, yani 24 milyon dekar alanı ağaçlandıracağız'' dedi. 

-''Dünyadaki en büyük bakanlıklarla yarışıyoruz''

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin itibarlı bir ülke haline geldiğini, ekonomik olarak da güçlendiğini ifade eden Eroğlu, dünyanın 26. büyük ekonomisi olarak aldıkları Türkiye'yi, 16. büyük ekonomisi haline getirdiklerini söyledi.

Bu gelişimi yeterli görmediklerini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

''Şanlı bir tarihin varisleri olarak, şahsen beni 16. sırada olmak tatmin etmiyor. Sizi de tatmin etmiyor. Dolayısıyla bizim de büyük hedefimiz var, bizim de kızıl elmamız var. Hedef 2023; cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz.

Bakanlık olarak da dünyadaki en büyük bakanlıklarla yarışıyoruz. 2015 yılında bakanlığıma bağlı her genel müdürlük, dünyadaki emsalleri arasında ilk 10'a girecek. Bütün kurum ve kuruluşlarımız bu hedefe kilitlenmeli.'' 

-Manisa'ya 57 milyon liralık yeni yatırım-

Eroğlu, bir Egeli olarak Manisa'yı çok sevdiğini, en büyük yatırımcı bakanlıklardan biri olarak Manisa'da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini, bu çerçevede kendilerinden önce 76 yıl sonra bitirilmesi öngörülen Gördes Barajı'nı tamamladıklarını kaydetti.

Manisa'da yaptıkları hizmetlere ''yıldırım harekatı'' adını verdiklerini ifade eden Eroğlu, ''Manisa'ya 500 milyon liralık yatırımı bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Manisa için ne gerekiyorsa yapacağız. Geçmişte Manisa için bütçeden bütün ayrılan kaynak 300-500 bin lirayı bulmazdı. Şimdi, bugün bizim temelini attığımız yatırımların bedeli 57 milyon lira. Temelini atarken açılış tarihini ve saatini ilan ediyoruz'' diye konuştu. 

Eroğlu, Kula'ya bir tabiat parkı ile ihtiyaç duyulan 13 adet yeni tesisin kazandırılması yönünde de söz verdi. 

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de Kula'nın kara talihinin değiştiğini, artık verilen sözlerin, belirlenen açılış tarihlerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Eroğlu'na açılış töreninde, Kula Belediye Meclisi'nin kararıyla verilen ''fahri hemşehrilik beratı'', AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi tarafından takdim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    sen bir tanesin. sevgili bakanım. yaptığın çalışmalar, hizmet aşkın. gözümde diğer bütün bürokratlardan bir adım öndesiniz. ellerinizden öpüyorum.
    Cevapla
  • emrah 11 yıl önce Şikayet Et
    yetmez. çünkü bu kadar konutlaşmaya o kadar yetmez.sayın bakanım 30 yıl sonrasına yapacağınız en büyük yatırım ağaç dikmektir.lütfen büyük düşünelim 50 yıl 100 yıl sonrasını düşünelim.en az her evin önünde 2-3 tane ağaç dikme zorunluluğu olsun.istanbul necip fazıl'ın dediği gibi geceleri sümbül koksun
    Cevapla