Memurun ipten dönen hakları

Hakem Heyeti’ndeki oylamaya ‘katılmak’ istemeyen sendikalar, kazanılmış birçok hakkı da tehlikeye attı. Memur-Sen, memurları son anda kurtardı.

Memurun ipten dönen hakları
Memurun ipten dönen hakları
GİRİŞ 31.05.2012 07:26 GÜNCELLEME 31.05.2012 07:26
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Erdoğan Süzer'in haberi

Memur konfederasyonları zam kararının alındığı hakem heyetine son anda girmek istemedi. Bu nedenle öğretmenden sözleşmelilere, 4/C’lilerden imamlara kadar memurun zamla birlikte alacağı haklar adeta gitti-geldi.
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yüzde 4+4’lük zamma karar verdiği son toplantı öncesinde konfederasyonlar arasında yaşanan "toplantıya katılmama" tartışmasının memurların masada elde ettiği bazı kazanımları riske attığı ortaya çıktı.

Yetki hükümete geçecekti

Kamu-Sen ve KESK, önceki gün son toplantısına hazırlanan hakem heyetine katılmama yönünde eylem geliştirdi. İki örgüt, Memur-Sen’e de bu yönde çağrı yaptı. Sendikalar bu yolla, toplantı yeter sayısına ulaşamayan hakem heyetinin bir anlamda yetkisini sona erdirecek, böylece zam sorumluluğu Bakanlar Kurulu’na geçecekti.
 
Hakemin yetkisi geniş

Ancak, Memur-Sen katılma kararı aldı. Kamu-Sen ve KESK de toplantıda yer aldı. Bilgi veren sendikacılar, şunları söyledi: "Eğer eylem başarılı olsaydı, Bakanlar Kurulu sadece yüzdelik zammı açıklar, diğer sosyal hakların hiçbirini uygulayamazdı. Çünkü hakemin yetkisi Bakanlar Kurulu’nda yok. Hakemden çıkan kararlar, bütçede ödenek olsun ya da olmasın uygulanmak zorunda. Aksi durumdaysa her bir hak için yasa çıkarılması gerekecekti."
 
İtfaiyecilerin derecesi yükselecek

Hükümetle uzlaşılan hakların bazıları: Sözleşmeliye öğle yemeği, riskli işlerde çalışanlara gıda ve giyinme yardımı. Öğretmenin eğitime hazırlık ödeneğine zam. 18 bin sözleşmeliye kadro. 4/C personeline 11 ay 28 gün çalışma hakkı. Emeklilik tazminatına zam. 200 bin memura derece artışı. İmamlara iki bayramda fazla mesai ödemesi.

Hakemden çıkan haklar: KİT çalışanlarının kıdem aylığı düzeltmesi, 4/C’lilere de fazla mesai ödenmesi, eğitimdeki il müfettişlerine avans ödemesi, sosyal hizmetlerde çalışan öğretmenlere ek ders verilmesi ve itfaiyecilerin genel idari hizmetler sınıfına alınarak derece ve kademe yükselmesi.
 
Memurlara 21 lira gecikme zammı

Memurlarla emeklilerin ocak ayından bu yana geciken zam alacağına yıllık yüzde 9 "gecikme zammı" uygulanmasına karar verildi. Buna göre en düşük dereceli devlet memuru 65 liralık aylık zamma ilave olarak 5,5 aylık gecikme için de 21 lira gecikme zammı alacak. Memur, geç ödenmiş her 100 liralık zam için toplamda 31,8 lira gecikme zammı elde edecek.

BUGÜN

YORUMLAR 25
  • sümeyye beren 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlerin haysiyeti iki paralık. ak parti bu anlayışla devam ederse kendisine oy verecek 1 öğretmen bulamayacak. bizi zorla bu partiden koparan ömer dinçer o zaman rahatlar belki.
    Cevapla
  • dekokrasi 11 yıl önce Şikayet Et
    ders: kim öğretmen olmak ister.. cevap imam olmak isterim :)). öğretmen: sınıfta konu öğrencilerin ileride seçebilecekleri mesleğe geldi... doktor şu kadar, polis bu kadar, iman o kadar, sağlıkçılar bu kadar, hemşire ne kadar, derken öğretmen de bu kadar kazanıyor diye netten derlediklerini tahtaya yazdım. şimdi seçeceğiniz msleği işaretleyin dedim. bir kaç doktor dışında, kızlar da genelde hemşire karaladıktan sonra gerei kalnların tümü imam dedi...neden imam dedim.. hem dünyada iyi kazanıyor hem cennetlik mübarek diye cevapmamazmı haylaz öğrenciler.. valla hak verdim.. öğretmeni takan yok. hiçbir öğrenci öğretmen olmak iastemedi.
    Cevapla
  • dekokrasi 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmeni kaybettiniz geçmiş olsun. geçmiş olsun öğrenciler... yaşasın bakan bey öğretmeni ders stresinmden kurtardın:)). öğretmen 3 saat çalışıyormuş. zam alsa mdiğerlerine haksızlık olurmuşşş.. öğremene zam vermeyerek eğitimi bitirdiniz.. kaybeden öğrencilerdir: çünkü öğretmen artık kendini yıpratacak iş yapmaz... 3 saat anlatır dersini çeker gider. anlayan anlar anlamayanı bakan bey düşünsün.. veli düşünsün... paydos zili çaldı mı öğretmen elini cebine sokup yarın ne ders vereceğim diye artık dert edinmeyecek. direk t acep bu akşam elden okeyi atarmı yım atmaz mıyım, pardon kaçıncı papaz kaçtı diye zaman harcayacak... geçmiş olsun öğrenciler... yaşasın bakan beyyy.
    Cevapla
  • dekokrasi 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenler sınıfta kaldı.. . 700 bin öğretmenden bakan çıkamıyorsa hak alamazlar. işte böyle kepaze olurlar. ne onur kaldı ne de başka bir şey... herkes öğretmenle alay ediyor... rahmetli kemal sunal dirilse çevireceği ilk film öğretmenlerin içine düştüğü komik durum olurdu... öğretmenlere taqvsiyem evinize gideken okul işini okuılda bırakın ki bari evde eşiniz çoluk çocuğunuzla eğlenin. ne diye alemin veledi için akşamını da zehiredeceksiniz... okuılda çalışltığınız o kadar veletle uğraştığınız yeter de artar bile. azıcık da klendi çocuğunuza zaman harcayın...
    Cevapla
  • dekokrasi 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen özelleşcek mi. özellikle öğretmene zam vermeyerek öğretmeni en kariyersiz duruma düşürerek şu anda memur tipi içinde en az kazanan öğretmendir. ki bundan şu anlaşılıyor. öğretmenler önce değersizleşritilecek sonra da özelleştirileceller... sonra da taşeron firmalar çıkıp öğretmenleri yevmiyeyle asgari ücretle çalıştıracak.... hedef bu... imamlar bile öğretmenden 300 tl daha fazla maaş alıyorsa ekdersleri de öğretmenden fazlaysa diyecek bir şey kalmadı... bir polis öğretmenden 2000(ikibin) hamşire 600tl , imam 550 tl en kazanıyorsa amaç ortada.... en düşük memur artık öğretmendir beyler.... bundan gurur duyanlar var. tebrik ederim... rahmetli kemal sunal dirilse hayatının en komik filmini öğpretmenler için çekeredi artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle