Savunma Sanayi ithalatında büyük düşüş

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Türkiye'nin savunma sanayi ithalatında 14'üncü sıraya gerilediğini söyledi.

Savunma Sanayi ithalatında büyük düşüş
Savunma Sanayi ithalatında büyük düşüş
GİRİŞ 28.05.2012 20:17 GÜNCELLEME 28.05.2012 20:17

Güldoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile Denizli Sanayi Odası'nın (DSO) evsahipliğindeki ''Savunma sanayi yatırımları'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Denizli'nin ciddi sanayi altyapısı olan bir il olduğunu kaydetti.

Denizli'nin 3 milyar doların üzerinde ihracatı olduğunu hatırlatan Güldoğan, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayisi çalışmalarının sürekli içinde, büyük destek veriyor, bu durum bizim için büyük bir avantaj. Tamamen dışa bağımlılık dönemi bitti. Dış ülkelerle ortak üretimle de iş gitmiyor. Çünkü, işin milli güvenlik ayağı var. Artık kendi ürünlerimize ağırlık veriyoruz. Altay tankı ile milli gemi Milgem bunun örneklerindendir'' dedi.

-''Gelecek 5 yılın stratejik planlaması yapıldı''-

Savunma sanayinde gelecek 5 yılın stratejik planlamasını yaptıklarını belirten Güldoğan, teknolojik üstünlük sağlayarak, yan sanayi oluşturacaklarını, Denizli gibi girişimci bölgelerin yan sanayide önemli yatırımlar yapabileceğini kaydetti. 

Güldoğan, ''Dünyada savunma pazarı yıllık 60-70 milyar dolar. Bizim şu anda ihracatımız yalnızca 1 milyar dolar. İhracattan önemlisi, ihtiyaçlarımızı karşılıyor olmamız zaten. Savunma sanayi ithalatında 14'üncü sıraya geriledik. Bu sevindirici bir durumdur. Hedefimiz hiç ithalat yapmamak'' diye konuştu.

DENİB'teki toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, DENİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Katrancı, Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile çok sayıda işadamı da katıldı.