Kredi kartları medyaya olumlu yansıyor

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) kredi kartlarının, medyada nasıl bir izlenim yarattığı konusunda hazırladığı yılın ilk çeyreğini kapsayan analiz raporuna göre, sektörün en başarılı yansımalarını Bonus Card sağladı.

Kredi kartları medyaya olumlu yansıyor
Kredi kartları medyaya olumlu yansıyor
GİRİŞ 28.05.2012 10:05 GÜNCELLEME 28.05.2012 10:05

Kredi kartlarının, medyada nasıl bir izlenim yarattığını inceleyen MTM, yılın ilk çeyreğini kapsayan bir analiz raporu hazırladı. Dönem raporuna göre, kredi kartları basında neredeyse tamamen olumlu haberlerle yer alıyor. Ocak-Mart 2012 döneminde, kredi kartları sektörünün basın yoluyla uyandırdığı izlenimleri masaya yatıran MTM, sektöre dair haber ve yazıları inceledi.

Analize göre, yılın ilk çeyreğinde basında en fazla yansıma sağlayan kredi kartı, Garanti Bankası tarafından çıkartılan Bonus Card oldu. Medyada çoğunlukla, kampanya, avantajlar ve işbirliğiyle ilgili konularla yer alan Bonus Card'ın, en fazla ilgi gören haberleri ise BP ve Samsunspor'la yaptığı işbirliği olurken, neredeyse tüm haberleri olumlu yansımalar sağladı.

WORLD CARD'IN HİÇ OLUMSUZ HABERİ YOK

Yapı Kredi Bankası'nın kartı World Card, araştırmaya göre basında en çok yer bulan ikinci kredi kartı markası oldu. Basında hiç olumsuz haberi olmayan World Card, iki nötr haberin dışında tamamen olumlu haber ve yazılarla basına yansıdı. Yer aldığı haberlerinin yüzde 88'i kampanya, avantajlar ve işbirliği konularını kapsarken, en yüksek algı içeren haberleri de yine bu konuyla ilişkili oldu.

AXESS EN FAZLA YANSIMAYI OCAK AYINDA BULDU

Araştırmaya göre, Akbank Axess basının en fazla ilgisini çeken bir diğer marka oldu. Diğer kredi kartı markaları gibi Axess de, en fazla kampanya, avantajlar ve işbirliği içerikli haber ve yazılarda yer aldı. Haberlerinin hemen hemen hepsinde olumlu şekilde adından söz ettiren Axess, en fazla yansımasını Ocak ayında sağladı.

MAXIMUM KART YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 17 MİLYON ERİŞİM SAĞLADI

Medyada en fazla yer bulan 4. kredi kartı markası, İş Bankası'nın Maximum Kart'ı oldu. Haberlerinin yüzde 83'üne olumlu olarak yansıyan kredi kartı markası, toplamda 17 milyonu aşkın erişim sağladı. Ağırlıkla, kampanya, avantajlar ve işbirliği konularında adından sıklıkla söz ettiren Maximum Kart, haberleri ile yüzde 71 oranında gazetelerde yer alırken, yüzde 29 oranında da dergilere konu oldu.

(ANKA)