Grevciler iş bıraktıracak tren bulamadı.

Eskişehir tren istasyonunda KESK’e bağlı demiryolu sendikalarının başlattığı grev, tren seferlerine takıldı. Sendikalar, iş bıraktıracak tren bulamadı.

GİRİŞ 23.05.2012 07:24 GÜNCELLEME 23.05.2012 07:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Burak Çan'ın haberi

Hükümet ile kamu sendikaları arasındaki pazarlıklardan sonuç çıkmaması sebebiyle memur sendikalarının grevi saat 00.00’da başladı. Eskişehir tren istasyonunda KESK’e bağlı demiryolu sendikalarının başlattığı grev, tren seferlerine takıldı. Eskişehir - İstanbul arası tren seferlerinin 2 yıllığına durdurulması nedeniyle grev yapan sendikalar, iş bıraktıracak tren bulamadı.

Hükümet’in 2012 için son sınır olarak açıkladığı yüzde 3.5-4 oranını kabul etmeyen Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların eylemi 23 Mayıs’ın ilk saatlerinde başladı. Eskişehir tren istasyonunda bir araya gelen KESK’e bağlı Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları ve bağlı demiryolu sendikaları greve başlamak için saat 00.00’ı bekledi. Sendika üyeleri garın 1. peronuna ‘Bu işyerinde grev var’ pankartı asarak grevi başlattı. Bu sırada sendika üyeleri zammı protesto eden sloganlar attı.

Grup adına konuşma yapan Türkiye Kamu Sen İl temsilcisi Şükrü Erkoca, sendikalar olarak grev kararı alınmasının ardından meydanlara çıkacaklarını belirtti. Erkoca, “Biz hep şunu söyledik. Bizi bu noktaya getirmeyin. Biz alanlara çıkarız, meydanları dar ederiz demiştik. Siz yapamazsınız, edemezsiniz düşüncesindeydiniz. Ancak şunu görecekler. Yarın grev meydanı memurun, çalışanın bayram meydanına dönecek. Çünkü haklarımızın alacağımız günün başlangıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Garı'ndaki son sefer olan İzmir Mavi Treni saat 23.35'te istasyondan ayrıldı. Eskişehir - İstanbul arası tren seferlerinin hızlı tren çalışması nedeniyle geçici olarak 2 yıllığına durdurulması, eylem yapan sendika üyelerinin durduracak tren bulamamasına yol açtı. Tren garının birinci peronuna astıkları pankartın önünde nöbet tutmaya başlayan sendika üyelerinin, sabah ve öğlen saatlerinde Eskişehir’den kalkacak olan trenlerin grev gerekçesiyle çalışmalarına engel olacağı öğrenildi

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    kesk mi solcumu elinin tersiyle it !. ülkeye ancak zarar gelir.
    Cevapla