BAKTAD'dan Meclis Başkanı'na baklava

BAKTAD Genel Başkanı ve Ticaret Odaları Konsey Üyesi Mehmet Yıldırım, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, Yeni Anayasa Yazım sürecini ima eden "Tatlı Yiyin, Tatlı Yazın" diyerek sembolik "TBMM" baklava tepsisi hediye etti.

BAKTAD'dan Meclis Başkanı'na baklava
BAKTAD'dan Meclis Başkanı'na baklava
GİRİŞ 22.05.2012 13:04 GÜNCELLEME 22.05.2012 13:48

Nedim Odabaş'ın haberi

BAKTAD Genel Başkanı ve Ticaret Odaları Konsey Üyesi  Mehmet Yıldırım, TOBB Odalar ve Borsalar Birliği'nin Hizmet Şeref Plaket Töreninde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya üzerinde TOBB yazılı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e ise üzerinde TBMM yazılı baklava tepsisi hediye etti.

Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonuna ulaştırılması için sivil toplum örgütlerine büyük işler düştüğünü belirten Mehmet Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin misyonu ve vizyonunu yerine getirecek her türlü çalışmayı, yükümlülüğü tüm normlarıyla yaptığını dile getirerek, "Bu konuda bizim ufkumuzu geliştiren tüm kamu ve kurumlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin çok önemli bir dönemeçte bulunduğunu, insan hak ve hürriyetleri, demokratik bağlamda özgürlüklerin kısıtlayıcısı niteliğindeki 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak için Yeni Anayasa Yazım sürecinin başladığını kaydeden Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e, "Yaptığınız işi takdirle takip ediyoruz. Bu süreçte, Yeni Anayasa'nın yazımının 2013 yılı başına yetiştirilmesi için sergilediğiniz gayretleri ilgiyle izlemekteyiz. Bu bağlamda size Derneğimizin ve milletimizin bir tasavvuru niteliğinde olan "Tatlı Yiyin, Tatlı tatlı yazın" anlamındaki bir baklavayı hediye etmek istiyoruz. İnşallah, yeni anayasa yazım süreci de tatlı bir şekilde devam eder ve sona erer" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, aldıkları bu hediyenin çok manidar olduğuna dikkat çekerek, "Ağzımızın tadını bozan hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceğiz. Bu işi aldık, sonuna kadar götüreceğiz. Türkiye yeni anayasına 2013 yılında kavuşacaktır. Topumun tüm kesimlerinin onaylayacağı ve hepimizin ağzının tadını getiren bu Anayasa, umarım şimdiye kadar demokrasinin yarı yolda bırakılmasına yol açacak tüm gelişmeleri de sona erdirecektir. Türkiye, bu yol ayrımındaki süreci başarıyla atlatmasını bilecektir. Tüm sivil toplum örgütlerinden, bütün sosyal kesimlerden ve hemen hemen toplumun tamamını kuşatacak nitelikteki taleplerden yola çıkarak hazırlayacağımız Anayasa, toplumumuzu tatmin edecek nitelikte, ufukta ve vizyonda olacaktır" açıklamasını yaptı