Yeni TTK sorunları meclis tatili öncesi çözülecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni Türk Ticaret Kanunu'nda özel sektörü rahatsız eden unsurların giderileceğini belirtti...

Yeni TTK sorunları meclis tatili öncesi çözülecek
Yeni TTK sorunları meclis tatili öncesi çözülecek
GİRİŞ 19.05.2012 16:36 GÜNCELLEME 19.05.2012 16:36

Mersin'de Mardinliler Derneği'nin düzenlediği yemeğe katılan Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, yeni Türk Ticaret Kanunu'nu muhalefetin de desteğiyle çıkardıklarını hatırlattı.

Çıkan kanunla beraber özel sektörün, bazı maddelerde sorun ve eksiklikler olduğunu dile getirdiğini aktaran Çağlayan, şunları söyledi:

''Keşke özel sektörün işaret ettiği eksiklikler tasarı aşamasında dile getirilseydi. Gelen şikayetler üzerine sayın Başbakan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bu konunun ele alınması talimatı verdi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda sakıncalı görülen hususlar ele alındı. Meclis bu dönem tatile girmeden Türk Ticaret Kanunu'nda özel sektörü rahatsız eden unsurlar inşallah giderilecek.''

Mersin'in önemli bir dönemle karşı karşıya olduğunu ifade eden Çağlayan, alt ve üst yapı inşaatlarının yapıldığı Mersin'in, kökeni ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin insanların yaşamaktan onur duyacağı bir kent olacağını ifade etti.

Mersin'e gelmiş insanların, asla yaşayamayacağı alanlarda yaşamasına izin vermeyeceklerini, kentsel dönüşümle Mersinlilerin modern binalarda yaşama sürecini başlattıklarını vurgulayan Çağlayan, yapılacak olan yatırımların, 2013 Akdeniz Oyunları ile Mersin'e gelecek binlerce kişinin Mersin'i bir marka şehir haline getireceğini söyledi.

Konuşmasının ardından Türkiye'de eğitim gören Ugandalı ve Kenyalı öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisini izleyen Bakan Çağlayan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen 8. Geleneksel Okul Öncesi Şenliği'ne katıldı. Şenlikte Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu da hazır bulundu.

Çağlayan, şenliğin ardından Mersin'de yerleşik olan Muşlular ile bir araya geldi.

KAYNAK: AA