Cameron 'resesyon' politikasını savundu

İngiltere Başbakanı David Cameron, ''Avro Bölgesinin kaderi ne olursa olsun, ülkesinin ekonomisini korumanın görevi olduğunu'' belirtti.

Cameron 'resesyon' politikasını savundu
Cameron 'resesyon' politikasını savundu
GİRİŞ 17.05.2012 16:00 GÜNCELLEME 17.05.2012 16:00

Cameron, Manchester şehrinde iş adamlarına yaptığı konuşmada, Avro Bölgesinin dönüm noktasında olduğunu ve bilinmeyen bir alana sapabileceğini kaydetti.

İngiltere Başbakanı konuşmasında, muhalefetteki İşçi Partisi tarafından ''resesyonun suçlusu'' olarak görülen hükümetinin uyguladığı ekonomi politikalarını da savundu.

David Cameron, ''Ya Avrupa istikrarlı, iyi sermaye sağlayan ve denetlenmiş bankalar ile bunlara destek veren bir mali politikaya bağlı kalır ya da herkes için büyük riskler içeren bilinmeyen bir alana gireriz'' diye konuştu.

Avro Bölgesinde yer almamasına karşın, bu bölgenin sorunlarının çözümüyle ilgilendiklerini vurgulayan Cameron, ''Ancak hangi yol seçilirse seçilsin, ülkemi korumak için her şeyi yapmaya ve ekonomi ile finansal sistemi güvence altına almaya hazırım'' dedi.

Bu arada Cameron'ın bugün, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da aralarında bulunduğu AB liderleriyle telekonferansa katılması ve Avro Bölgesindeki krizi görüşmesi bekleniyor.

Ticaretinin yüzde 50'sinden fazlasını Avrupa ülkeleriyle yapan İngiltere'nin ekonomisi kötü durumda. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 daralan İngiliz ekonomisi resesyonda.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, dün, bu yılki büyüme tahminini yüzde 0,8 olarak açıklamıştı.

KAYNAK: AA