Royal, 600 kişiye iş verecek

Naksan Holding bünyesinde, faaliyet gösteren Royal Halı ve Pierre Cardin Halı 2012 yılı büyüme stratejisini mağazalaşmak olarak belirledi. Yeni şubelerle 600 kişiyi istihdam edecek.

Royal, 600 kişiye iş verecek
Royal, 600 kişiye iş verecek
GİRİŞ 14.05.2012 11:56 GÜNCELLEME 14.05.2012 11:56

Naksan Holding bünyesinde, faaliyet gösteren Royal Halı ve Pierre Cardin Halı 2012 yılı büyüme stratejisini mağazalaşmak olarak belirledi. Yıl içinde 150 mağaza açmayı hedefleyen Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, 600 kişiye istihdam sağlayacak.

Halı sektöründe AR-GE ve inovasyona yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, 2012 yılında 150 mağaza açarak büyümeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ay 22 yeni mağazayı hizmete sokan Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, yıl içinde açacağı 150 mağazayla 600 kişiye istihdam sağlayacak. 2011 yılını yüzde 30 büyümeyle kapatan Royal ve Pierre Cardin Halı, 2012 yılında da aynı oranı yakalamayı hedefliyor.

Beş yılda sektöre yaptıkları yatırımlar ile sektöre yön veren firma olduklarını belirten Royal Halı ve Pierre Cardin Halı İç Piyasa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, halı sektöründeki oyuncuların son 20 yılda değişim gösterdiğine dikkat çekti. Makine halısı üretiminde Gaziantep'in Türkiye'nin yeni lokomotifi olduğunu ifade eden Aydoğan Yıldır, Türkiye genelindeki yaklaşık 1200 halı tezgâhının 1000 kadarının Gaziantep'te olduğunu söyledi. Yıldır "Dünyada makine halısı üretiminin neredeyse üçte biri Türkiye'de yapılıyor. Gaziantep ise Türkiye'nin en çok üretim yapan şehirlerinde ilk sırada. Gazianteplilerin girişimci ruhu sayesinde bugün Sanayi sektörün kalbi Gaziantep'te atıyor" dedi.

Yıllık 6.5 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, Gaziantep'te bulunan fabrika bünyesinde 550 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl ciro bazında yüzde 30 büyüdüklerini belirten Aydoğan Yıldır, "2012 yılında da hedefimiz yüzde 30 büyümek. Ancak bunu bu sefer farklı bir yöntemle yapacak ve Türkiye genelinde mağazalaşmaya gideceğiz. Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak 2012 yılında 150 yeni showroom açacak ve 600 kişiye istihdam sağlayacağız" dedi.

35 ülkeye ihracat yapıyoruz

2011 yılında 25 milyon USD ile yurtdışı satışta yaklaşık 20% büyüdük. 2012 yılında yurtdışında 40% büyümeyi hedefliyoruz. Bunun yanında her yıl en az üç yeni ülkeyi portföyümüze katmayı ve sonraki yıllarda yeni girdiğimiz bu ülkelerde konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl bölgesel olarak Orta Asya, Hindistan, Çin gibi kısmen uzak bölgelerde varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz.  Avrupa ve Kuzey Afrika'da yapılanmamızı güçlendireceğiz. ABD'de yeni araştırmalar yapıyoruz.  Bu hedeflerimiz doğrultusunda distributörlerimizle alt bayiilik oluşturmak amacıyla yatırımlara devam ediyoruz

Yeniliklerin markasıyız

AR-GE yatırımları sayesinde katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerle sektörde bir yer edindiklerine dikkat çeken Royal ve Pierre Cardin Halı Halı Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, hem ürün hem de hizmet kalitesinde diğer markalardan farklı yerde olduklarını söyledi. Türkiye'nin ilk ve tek antibakteriyel halısını ürettiklerini söyleyen Aydoğan Yıldır, "Sağlık Bakanlığı tarafından verilen biyosidal sertifikalı antimikrobiyal halılarımız, sektörde bir ilk ve hala tek. 30 yıkama sonrasında bile yüzde 99 oranında antibakteriyel olan halılarımız AR-GE'ye ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir.

200 kadar firmanın faaliyet gösterdiği ve oyuncuların çok hızlı yer değiştirdiği sektörde Royal ve Pierre Cardin Halı olarak biz, AR-GE yatırımlarımızla var oluyor ve farklılaşıyoruz. Bu sadeye 2011 yılında İSO inovasyon jüri özel ödülünü aldık" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı halı                                                                                  Tüketicinin tercihini belirleyen faktörlerin başında hijyenin geldiğine dikkat çeken Aydoğan Yıldır, bu sebeple antibakteriyel halılara ilginin büyük olduğunu söyledi. Yıldır, "Türk insanı için, halı seçiminde önemli faktörler sırasıyla hijyen, renk ve fiyat. Dolayısıyla bir halının antibakteriyel olması tüketici tarafından tercih edilmesinde büyük önem sağlıyor. Sağlık Bakanlığı onaylı antibakteriyel halı üreten tek firma biziz" dedi.

4,5 yılda bir halı değiştiriyoruz                                                                                         Halıda trendlerin hızlı değiştiğini söyleyen Aydoğan Yıldır, Türk insanının ortalama 4,5 yılda  bir halı değiştirdiğine dikkat çekti. 30 kişilik tasarım ekibiyle yılda 3 farklı koleksiyon hazırladıklarını söyleyen Aydoğan Yıldır, "700'den fazla modelimiz var. Yine sektöre sunduğumuz ilklerden biri olan 3 boyutlu halılarımız büyük ilgi görüyor. İnsanlar ürünün kalitesi kadar farklı tasarımlardan ve trendlerden de etkileniyorlar. Eskiden bir halı 30 sene kullanılırken bugün 4,5  yılda bir halı değiştiriyoruz. Avrupa'da bu süre çok daha az, yaklaşık 6 ayda bir halı değiştiriyorlar" dedi.

Tüm halılarımız "SigortHalı"                                                                                                Müşteri memnuniyetine verdikleri önem nedeniyle tüm halılarını bir yıl süreyle kullanıcı hatalarına karşı sigortaladıklarını söyleyen Aydoğan Yıldır, "Dünyada bir ilk gerçekleştirdik ve halılarımızı garanti kapsamı dışında kalan tüm kullanıcı hatalarına bir yıl süreyle sigortaladık. Halıda kullanıcı hatasıyla oluşan deformasyonları sigortamız kapsına alıyor ve sorgusuz sualsiz yenisiyle değiştiriyoruz. Bu uygulamamız sadece Türkiye'de değil Dünyada bir ilk olma niteliğinde" dedi.

 

KAYNAK: HABER7