Alman polisinden fıkra gibi talep

Fıkra gibi ama gerçek. Alman makamlarından hayali ihracat ile ilgili bilgi almak isteyen savcıya ' 'Bu tarz bir kaçakçılığı ilk defa duyduk, bize anlatın' diyerek davet geldi.

Alman polisinden fıkra gibi talep
Alman polisinden fıkra gibi talep
GİRİŞ 14.05.2012 09:49 GÜNCELLEME 14.05.2012 11:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ercan Öztürk'ün haberi

100 milyon liralık hayali ihracat soruşturmasında savcı, Alman makamlarından bilgi talep etti. Almanlar, 'Bu tarz bir kaçakçılığı ilk defa duyduk, bize anlatın' diyerek savcıya davette bulundu

İstanbul'da gerçekleştirilen 100 milyon liralık hayali ihracat vurgunuyla ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Savcısı Mustafa Kemal Gül, 'hayali ihracat' dersi vermek üzere Almanya'ya davet edildi.

Hayali ihracat çetesi, Çin'den Türkiye'ye getirilen mallara uygulanan yüzde 95'lik vergiden kaçmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Çin'den boyanmış kumaşları 'boyasız kumaş' olarak sahte fatura düzenleyerek Almanya'ya soktu. Kumaşlar Almanya'da boyanmış gibi gösterilerek bir süre sonra Türkiye'ye sokuldu. Çete, böylece devlete vergi vermekten kurtuldu.

Soruşturmayı yürüten Savcı Gül, Çin'den aldıkları boyalı kumaşları Almanya'da boyamış gibi gösterip Türkiye'ye soktukları tespit edilen zanlılarla ilgili Alman yetkililerden bilgi istedi. Ancak Almanların 'hayali ihracat' konusunda tecrübeli olmadıkları anlaşıldı. Alman yetkililer, böyle bir kaçakçılık yöntemine ilk defa tanık olduklarını, konuyu anlamadıklarını bildirdi.

EKİP YOLA ÇIKIYOR

 Bunun üzerine savcı, hayali ihracatı anlatan bir yazıyla birlikte soruşturmanın özetini de Alman makamlarına gönderdi.

Alman yetkililer vurgunun boyutlarını öğrenince ilk kez duydukları 'hayali ihracat' yöntemiyle ilgili brifing vermek üzere Savcı Gül ve uzman polislere davetiye gönderdi. Savcı Gül ve Mali Şube Müdürlüğü'nden bir ekip önümüzdeki günlerde Almanya'ya giderek, Alman yetkililere 'hayali ihracat dersi' verecek.

27 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz hafta İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlediği operasyonlarda yakalanarak Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarılan 48 kişiden 27'si tutuklanmış, 21'i serbest kalmıştı.

Hayali ihracat çetesinin önemli bir üyesinin de Ekonomi Bakanlığı'nda çalışan bir daire başkanı olduğu açıklanmıştı. Bakanlığın izniyle gözaltına alınan üst düzey müdür de tutuklanan 27 kişi arasında bulunuyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 6
  • Adem Cengiz Er 11 yıl önce Şikayet Et
    alman devleti kendini soydurtmaz!. mali suçlar konusunda en az tolerans gösteren ülkeler kalkınma düzeyi en yüksek olan ülkelerdir. hayali ihracat ve vergi kaçakçılığı suçları ancak ve ancak devletin bazı görevlilerin işbirliği veya hatası ile gerçekleştirilebilir. burada da ekonomi bakanlığı'nda çalışan üst düzey yöneticiden bahsediliyor. ipin ucu ordadır, yani devletin içindeki haindedir. mevki sahipleri devletin imkanlarını kendi şahsi çıkarlarına kullanmayı bıraktıkları gün bütün sorunlar çözülür.
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 11 yıl önce Şikayet Et
    hayali türkler. bizim türkler ilginç insanlar bizi ancak yine biz anlarız. almanların kafasının karışması gayet normal :d
    Cevapla
  • selim ms 11 yıl önce Şikayet Et
    hayali ihracat olmaz mı en alası hemde. adam almanyadan boyalı kumaş ithal editor görünüyor oysa almanyada böyle bir kumaş alınmıyor hayali alıyor yani sadece kağıt üstünde
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 11 yıl önce Şikayet Et
    bakanlığın "izniyle" gözaltıına alınmış üst düzey müdür. yorumsuz......
    Cevapla
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    bu hayali ihracat değil alakası bile yok. bu bir niteliği farklı ithalat durumudur yani haber baştan sona dökülüyor kokuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle