Bankada unuttuğunuz para var mı sorgulayın

TMSF'nin hazırladığı "Zamanaşımı Hesapları Önbildirim Sorgulama" sisteminden bankada paranız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz..

Bankada unuttuğunuz para var mı sorgulayın
Bankada unuttuğunuz para var mı sorgulayın
GİRİŞ 11.05.2012 16:03 GÜNCELLEME 11.05.2012 16:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bankalarda son 10 yılda unutulan hesaplar için hak sahipleri, 15 Mayıs'a kadar ilgili banka lara başvurabilecek. Bankada para unutup unutmadığınızı nasıl öğreneceksiniz? Bankalar tarafından zaman aşımına uğrayan 50 lira üzeri hesap sahiplerine iadeli taahhütlü mektupla bildirim yapılması, bankaların ve Fon'un internet adresinde 1 Şubat-30 Nisan tarihleri arasında yayımlanması sonrasında 15 Mayıs tarihine kadar hak sahiplerince alınmayan tutarlar, gelir kaydedilmek üzere Fon'a devredilecek.

TMSF'DEN ZAMAN AŞIMI İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince; bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

TMSF tarafından internet üzerinden zamanaşımı süresini dolduran hesaplar ilan edilmektedir. Listeler www.tmsf.org.tr  ana sayfasında bulunan "Zamanaşımı Sorgusu" bölümünden sorgulanabilir.

Listede ismi bulunan hesap sahiplerinin, hesaplarıyla ilgili işlem yapmak için Mayıs ayının 15'ne kadar ilgili banka şubesine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar işlem yapılmayan hesaplar zamanaşımına uğrayacak ve Fona gelir kaydedilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Ayhan lacinogullari 6 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda unutugum param varmi
    Cevapla
  • Alpaslan koray 6 yıl önce Şikayet Et
    Bankada kac param var
    Cevapla
  • Mahmut KARAKAYA 7 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda unutuğum param varmi
    Cevapla
  • ali enül 7 yıl önce Şikayet Et
    üç dört bankada param vardı ama cüzdanlar kayboldu bir dahada alamadım
    Cevapla
  • ali enül 7 yıl önce Şikayet Et
    bankada unuttuğum para varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle