1 Mayıs'a damgasını vuran pankart!

Türkiye'de İstanbul, Ankara, Bursa, Diyarbakır ve birçok ilde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda 1 pankart vardı ki çok anlamlıydı gözlerden kaçmadı.

1 Mayıs'a damgasını vuran pankart!
1 Mayıs'a damgasını vuran pankart!
GİRİŞ 01.05.2012 14:55 GÜNCELLEME 01.05.2012 14:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak birçok ilde coşkuyla kutlayan İşçi Bayramına bir pankart vardı ki damgasını vurdu.

Kamu-Sen ve Türk-İş'in Bursa'da düzenlediği kutlamalarda seslerini pankartlarla duyurmaya çalışan işçilerin talepleri arasında en ilginci 'cuma namazı' pankartı oldu.

Anadolu Ajansı'ndan Metin Aktaş'ın kadrajına giren; Cuma Namazı'na gidemeyen ve Cuma Namazı'nı kılamayan işçilerin  talebi 'Cuma Namazı serbest olsun' oldu... ..

Haber 7

kullan

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Ahmet Özbir 11 yıl önce Şikayet Et
    BİZ VAROLDUKÇA DEMOKRASİ YIKILMAYACAK, CUNTAYA GEÇİT VERİLMEYECEK. PANKARTINI MAALESEF GÖREMEDİK, çok görmek istedik, oraya buraya gün boyu baktık, acaba dedik DEMOKRASİYE YAMUK YAPANLARA LAF EDİLECEK Mİ diye, ancak avucumuzu yaladık, tıraştan pankartlar kaynıyordu, ancak HARBİDEN yani DEMOKRASİYE PLAN YAPAN ERGENEKONCULARA, CUNTACILARA vuracak bir pankart görebilecek miyiz diye çok ama çok gözledik sonunda havamızı alıp UZAKLAŞTIK!.. Demek ki emperyalizme, kapitalizme, faşizme geçit vermeyecek TİP'LER DAHA ÇOK GERİLERDEN YANDAM ANAM TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEYİP ÖMÜR ÇÜRÜTECEKLER! Çünkü atmasyondan öte bir hayat, bir kelime maalesef çıkmıyor ağızlarından. Ey emekçi kardeşim uyuma, uyan ve uyandır, sana yamuk yapanlara kanma gayri !..
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    BEHLÜLDANE: TAHAMMÜL MÜ, MECBURİYET Mİ?. Yeni anayasa. insanların dini yaşamlarına saygıyı mecbur kılmalı. Bu sadece cuma namazı için değil tabi ki. Müslüman da diğerlerinin inaçlarına saygıda mecbur olmalı. Kimsenin kimseden tahammül bekleme lüksü yok. Seve seve katlanacak.
    Cevapla
  • behlüldane 11 yıl önce Şikayet Et
    BAŞÖRTÜSÜNE TAHAMMÜL EDEMEYEN ÖRÜMCEK KAFALILAR CUMA NAMAZINA NASIL İZİN VERİRLE. Sorumlu yetkililere sesleniyoruz,Belediyelere, vatandaşlara ,Devlet kurumlarının bu işle ilgililerine sesliyoruz, motorlu araclarda, satın almada tercihinizi,Bizi dışlayanı sizde dışlayın,anlayacakları dilden konuşun..
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    İşyerlerinde.... Olmasi gerektigi gibi okul dada cumaya gitmek isteyen ögrencileri birakmalilar.Benim kardeşim cumaya gitti diye yok yazildi hocalar tarafindan cok kizdim okulda curcuna cikardim ama ne fayda ayni tas yani hamam hala.İşyerlerinde ve okullardada istiyoruz cuma namazina izin...
    Cevapla
  • Gülderyası 11 yıl önce Şikayet Et
    Cuma Namazı!. Cuma namazı, günlerin en nurlusu olan cuma günündedir.Müslüman bir ülke, bir çok yerde iş dayatmasıyla kardeşlerimin namazını elinden alıyorlar,vay bu dayatmayı yapanların haline!Halbuki Rabbim Cuma Suresinde şöyle demedi mi:''Ey iman edenler, Cuma günü namaza çağırıldığı zaman, hemen Allah’ı zikre, namaza, Allah’ın övünç kaynağı kelâmıyla ilgili açıklamaları dinlemeye, Allah’a şükretmeye koşun. Çarşılardaki, pazarlardaki, alışverişi, ticarî faaliyeti bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır...''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle