'MÜSİAD'ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur'

MÜSİAD 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Ömer Cihad Vardan bırakacağı görevi ile ilgili 'MÜSİAD'ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur' dedi

'MÜSİAD'ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur'
'MÜSİAD'ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur'
GİRİŞ 28.04.2012 14:30 GÜNCELLEME 28.04.2012 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD'ın, üyelerini ''beslenmeyi bekleyen yavru kuş'' olmaktan çıkarıp, ülkesini ve bölgesini besleyen, yetiştiren birer ''ana'' haline dönüştürdüğünü belirterek, ''Bugün başarılı icraatlarını ve gayretlerini gördüğümüz birçok bakan, milletvekili, bürokrat ve akademisyen de MÜSİAD harcı içinde yoğruldu'' dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen MÜSİAD 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Vardan, 22 yıldır birçok zorlukla, yılmadan mücadele ettiklerini her koşulda doğruları söylemeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin ihracatının yüzde 15'ni gerçekleştirdiklerini, milli gelirin 105 milyar dolarını ürettiklerini anlatan Vardan, 1,2 milyon kişiye de iş ve aş kapısı olduklarını dile getirdi.

Vardan, ''Sonuçta MÜSİAD, üyelerini 'beslenmeyi bekleyen yavru kuş' olmaktan çıkarıp, onları, ülkesini ve bölgesini besleyen, yetiştiren birer 'ana' haline dönüştürdü. Bugün başarılı icraatlarını ve gayretlerini gördüğümüz birçok bakan, milletvekili, bürokrat ve akademisyen de MÜSİAD harcı içinde yoğruldu'' diye konuştu.

Ortaya koydukları modelle, hem Türkiye'de hem de yurt dışında sivil inisiyatifin gelişmesine öncü olduklarını vurgulayan Vardan, 47 ülkede 119 irtibat noktasına ulaştıklarını ifade etti.

Döneme ilişkin sorunları doğru tespit eden ve akılcı çözüm önerileri sunan ekonomi raporlarının vazgeçilmez bir MÜSİAD klasiği haline geldiğini söyleyen Vardan, bu yılki 16. IBF ve 14. MÜSİAD Fuarında 5 bin yabancı iş adamını ağırlamayı planladıklarını belirtti.

''Kongreyi, 27 Nisan'ın 5. yıl dönümünden bir gün sonra topluyoruz''

Türkiye'deki demokratikleşme çalışmalarının önemine değine Vardan, şunları kaydetti:

''Uzun yıllar süren bu mücadelenin, belki de en can alıcı noktası, 27 Nisan 2007'de yayınlanan elektronik muhtıranın ertesi günü, yani tam 5 yıl önce bugün, siyasi iradenin buna karşı durması olmuştur. Biz de tüm MÜSİAD şubelerimizle bir araya gelerek hazırladığımız basın bildirisini, hemen aynı saatlerde kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bildiride, Milli iradenin temsil yeri olan TBMM'nin kararına sahip çıkılması ve siyaset ile ekonomideki istikrar sürecinin baltalanmaması gerektiğini, böylesi olumsuz gelişmelere yol açanların da tarih önünde sorumlu olacağını ifade ediyorduk. Ne tevafuktur ki, bugün, o olayın yıl dönümünde, 28 Nisan 2012'de, MÜSİAD'ın 21. Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz.''

''Kapatma davası kapatılmayla sonuçlansaydı, halimiz nice olurdu''

İktidar partisi hakkında, 2008'in başında açılan kapatma davasını hatırlatan Vardan, ''Eğer bu dava, iktidar partisinin kapatılmasıyla sonuçlansaydı, başsız, iktidarsız ve hükümetsiz olarak küresel krize giren bir Türkiye'nin hali nice olurdu? Cevap net. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmak yerine, eski günlerde olduğu gibi, siyasi ve sosyo-ekonomik sorunların içinde boğuşan bir ülke olurduk'' değerlendirmesinde bulundu.

Demokratik gelişim adına bundan sonra yapılması gerekenin, mevcut anayasanın günün gereklerine göre yenilenmesi hususu olduğuna dikkati çeken Vardan, şimdi herkesin değişmesi gerektiğinde mutabık kaldığı bu konunun, artık bu yasama döneminde halledilmesi gerektiğine işaret etti.

Vardan, sadece hızlı test çözmenin başarı olduğunu zanneden, bir yabancı dili dahi konuşamayan, edindiği mesleğin uygulamada karşılığını gösteremeyen ve diğerini ötekileştiren gençler yetiştiren mevcut eğitim sistemin sorgulanması ve iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

''4 4 4 kalkınmayı tetikleyecek''

Vardan, ''Biz MÜSİAD olarak, 4 4 4 olarak anılan yeni eğitim sisteminin ülkemiz için çok önemli olduğunu birçok defa farklı mecralarda dile getirdik. Bu modelin, önümüzdeki kalkınma sürecinde, yenilikçi, girişimci ve bilhassa erdemli gençlerimizin yetişmesine vesile olmasını ve yeni reformları tetiklemesini umut ediyoruz'' yorumunu yaptı.

Bilgi teknolojileri, elektronik, uzay ve havacılık sanayi, silah ve makine sanayisinin cari açığın kapatılmasına büyük hizmet edeceğini anlatan Vardan, 'otomotivde yerli marka oluşturulması'nın önemine dikkati çekti.

Vardan, ''Türkiye, bu konuda konvansiyonel araçlardan ziyade, bugün dünya ile aynı seviyede olduğu elektrikli araç üretiminde daha rahat bir şekilde yerli marka oluşturabilir'' dedi.

''TTK bir kez daha gözden geçirilsin''

Yeni teşvik sisteminin başarılı olması için iş dünyasının çalışma huzurunun önemli olduğunu ifade eden Vardan, şunları söyledi:

''Gündemdeki toplu iş ilişkileri kanunu ve kıdem tazminatı fon çalışmaları gibi işvereni ve yatırımcıyı direkt etkileyen kanun çalışmalarında, daha önce kriz döneminde de başarılı bir şekilde uygulandığı üzere, özel sektör ve sivil toplum temsilcileriyle karşılıklı istişare edilerek, ortak akıl oluşturmanın çalışma huzuru açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca çıkarılmasına destek verdiğimiz ve yakında yürürlüğe girecek olan yeni TTK'na ilişkin iş dünyası tarafından dile getirilen haklı görüşlerin, kanun yürürlüğe girmeden bir kez daha gözden geçirilmesinin uygulama sürecinin başarısını artıracağına inanıyoruz.''

''MÜSİAD'ın emeklisi olmaz, olsa olsa rahmetlisi olur''

Bugün genel başkanlık görevinden ayrılacak olmasının bir emeklilik olmadığına dikkati çeken Vardan, ''MÜSİAD'ın emeklisi olmaz, olsa olsa rahmetlisi olur. Ben de hayatımın sonuna kadar, MÜSİAD'ın bir üyesi olarak, basiretli bir iş adamı olarak bu güzide camianın ve güzel ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğim'' dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı olarak yaşadığı olaylardan kesitler de sunarak bir kitap haline getirdiği ''CİHAD ve MÜSİAD'' kitabına değinen Vardan, ''Bu kitapta, biraz CİHAD'ı, çokça da MÜSİAD'ı ve özellikle Başkanlık dönemimdeki bazı çarpıcı olayları anlatmaya gayret ettim'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    ÇALIŞMAK ! ÇALIŞMAK!. çok güzel ! her meslekte her işte böyle düşünmek gerek! TEBRİK EDİYORUM,
    Cevapla