Bu ülkede herşey bedava, üstelik 30 bin $ maaş

Herşey bedava. Hava tamam da elektrik, su ve gaz parası da yok. Devlet her ay 30 bin dolar aile başına para veriyor. Deyim yerindeyse bedava yaşıyorlar..

Bu ülkede herşey bedava, üstelik 30 bin $ maaş
Bu ülkede herşey bedava, üstelik 30 bin $ maaş
GİRİŞ 21.04.2012 16:25 GÜNCELLEME 21.04.2012 16:25
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış


Başbakan Erdoğan'ın az gelişmiş ülkelere Türkiye modelini anlatmak için gittiği Katar, inanılmaz bir zenginliğin içinde. Geziye katılan Akşam yazarı Nagehan Alçı'nın notlarına bakılacak olursa, bu ülkede çalışmadan para kazanılıyor.

Devlet her ay aile başına 30 bin dolar ödüyor. Hava bedava da su, elektrik ve gaz  da bedava...

Nagehan Alç'nın anlatımı ile düşler ülkesi;

Katar son dönemde yıldızı parlayan Körfez ülkelerinden. Çok yüksek bir büyüme hızı var. Gaz ve petrol sayesinde müthiş bir zenginliğe sahip. Çok para var, bu nedenle neredeyse hiçbir şey üretmiyor. Her şeyi ithal ediyor. Üretilip, dönüştürülen bir zenginlik değil maalesef. Üzerinde oturulan bir zenginlik.

Ülkenin nüfusu 1,768 milyon. Ancak bunun yalnızca 400 bini Katarlı Arap. Gerisi göçmen. Doha'da 998 bin kişi yaşıyor. Çoğu Hintli, Nepalli ya da Filipinli.

ÇALIŞMADAN HER AY 30 BİN DOLAR

Dubai ya da Abu Dabi'deki gibi bir denklem var burada da. Yerli nüfus oran olarak az. Ama varlık olarak çok. Devlet Katarlı Araplara ayda aile başına 30 bin dolar ödüyor! İnanması güç biliyorum: 30 bin dolar! Her ay!

BEDAVAYA YAŞIYORLAR

Elektrik, su ve tabii ki gaz parası da almıyor. Ülkede çalışan Katarlı neredeyse yok. Bütün işleri göçmenler yapıyor. 30 bin doları duyunca göçmenlere de çok iyi para ödendiği hayaline de kapılmayalım. Asgari ücret 250 dolar. Beyaz yakalı bir orta kademe eleman yaklaşık 1000 dolar kazanıyor.

KATARLI OLMAYANA HERŞEY PARALI

Katarlı Arap değilseniz devlet sizden elektrik ve su parası da alıyor. Son dönemde vatandaş olmayanlara da toprak edinmenin yolu açılmış ama belli bölgelerde. Bir de Hıristiyanlar için kilise inşa edilmiş ancak Müslümanlara saygı gereği herhangi bir sembol kullanmak yasak. Bir yanda hiçbir şey yapmadan 30 bin dolar alan ve vergisiz yaşayanlar, diğer yanda ekmek parası için buraya gelip, ayda 250 dolara çalışan ve vergi ödeyenler... Bu hazıra konma tablosunun insanda isyan duygusu uyandırmaması imkansız!

YORUMLAR 20
  • asd 6 yıl önce Şikayet Et
    paraya bi bak her 2 ayda 1 e al turkiyede
    Cevapla
  • MEHMET OCAK 12 yıl önce Şikayet Et
    rüya gibi. şaşır şaşırabildiğin kadar.
    Cevapla
  • Nimetullah Müftüoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Bende 2 sene dubai de çalıştım. Aynen herkesin evinde en az 5 tane son model araba var ve 5 tane çalışan işçi vardır.şoför bahçıvan hizmetçi ayakçı bunlar hintli 250 dolar maaş alıyorlar.Bende şoförlük yaptım iş sahibi babamın arkadaşıydı bana 450 dolar veriyordu ama yinede neye yarardı.Çok şükür şimdi ülkemde memur oldum.Ama orda şunu anladım yerli olmayana herzaman bir ayrım.
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    YA BİZDE. Bizde de kişi başı milli gelir 17 bin tl diye tv ler,gazeteler bas bas bağırıyor... ama asgari ücret 750 tl,memur maaşları 1200 tl arası,emekli maaşı 800 tlden başlıyor. zaten başımızda AKP olduğu müddetçe Türkiye nin topraklarından değil petrol,altın ve elmas madenleri çıksa--- kalkıpda vatandaşa dünyada durup dururken o kadar maaş bağlamazlar... ama oy toplamak maksatlı bol bol dağıtırlar.
    Cevapla
  • levent doroglu 12 yıl önce Şikayet Et
    katardan kızlarla evlenseniz bile vatandaşı olamassınız boşa hayal kurmayın. yanlış hatırlamıyorsan suudi arabistandaki gibi vatandaşlık alamıyorsunuz boşuna evlenme hayalleri kurmayın vatandaş olabilirsiniz ama bayan olmanız gerek :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle