Hangi emekli ne kadar zam alacak?

2013 başında hak sahibi olan emeklilere ödenecek intibak zammı konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu, düğmeye bastı. İşte tablolu yeni maaşlar:

Hangi emekli ne kadar zam alacak?
Hangi emekli ne kadar zam alacak?
GİRİŞ 10.04.2012 11:30 GÜNCELLEME 10.04.2012 11:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Binlerce emeklinin beklediği haber nihayet SGK'dan geldi. Peki 2013 yılında hangi emekli ne kadar zam alacak?

SGK , dosyaları incelemeye süper emeklilerden başladı.

İntibak zammından yararlanacak süper emekli lerin gösterge rakamlarının güncellenmesi ve emekli likle ilgili bilgilerinin bilgi işlem alanına aktarılmasının ardından sıra diğer emekli lere gelecek.

İncelemelerin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

kullan

İntibak aylıkları 2013 yılı Ocak ayında ödenecek. Peki bugünkü değer üzerinden kim ne kadar artış alacak? İşte cevabı...

2,7 milyon SSK emekli sini ilgilendiren ve yılardır her hükümet döneminde gündeme gelen "İntibak Kanunu" nihayet 8 mart tarihli resmi gazetede yayımlanarak yasalaştı. Bundan sonra emekli ler ne kadar zam alacaklarını merak ediyor.

Aslında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de her basın açıklamasında özellikle vurguladığı gibi intibak artışı bir zam değil, aylıkların yeniden hesaplanması sonucu aylıkların artırılması esasına dayanmaktadır.

Bu nedenle SSK emekli lerinden, her ne kadar sadece 2000 yılından önce emekli olanlar intibaktan yararlanacak ise de bunların da hepsinin aylığında artış olmayacağı gibi artış miktarları da farklı olacaktır.

İntibak aylıkları 2013 yılı Ocak ayında ödenecek ama sgkrehberi.com sitesi bugünkü değer üzerinden kim ne kadar artış alacağını hesapladı. Hesaplamalarda göstergelere göre en düşük aylık bağlama oranları dikkate alındı. Emeklilerin yaş ve gün sayısına göre alacakları artış daha fazla olacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 6
  • oğuzhan oğuzhan 12 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli. asgari ücretli burada emekliye verilen zammı eleştirecegine sana neden zam vermiyor git hükümeti eleştir. geçinmek için ne kadar alınmalı hala burda yok ona neden veriyor yok bunaneden vermiyor emekli 1000 tl den az alsa senin eline ne geçecek. git oy verdigin akp hükümetine zam iste. eski hükümetler zamanında olsa kıyameti koparırdınız.size az maaş verene degil yüksek maaş alana kızıyorsunuz. siz bu kafayla çok taşeronlara çalışırsınız. milletvekillerine verilen zammı eleştirmiyorsun emekliye verileni eleştiriyorsun inşallah daha beter olursun. çünkü hakkediyorsun.
    Cevapla
  • suleyman CAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Bir Karar. Kim neye nasıl ne şekilde ve ne amaçla karar veriyor anlaşılmış değil.
    Cevapla
  • hasan basri 12 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmayan var. hangi emekli memnunki binlira altındakide üstündekide dertli dahası ikibin altındakide üstündekide başka işte çalışanıda memnun olmuyor hayret
    Cevapla
  • mustafa yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık ! Ayıp !. Ya bu haberin doğruluğu yok yada milleti kandırıyorlar... Hani intibaktaki amaç 2000 öncesi ile sonraki emeklilerin maaşlari arasındaki farkı kapatmak, haklarını vermekti. En yükseği 150 tl olan zam la mı, Denge sağlanacak ? Ortalama herkes 30-50 tl artış alırsa, normal yıl içerisinde enflasyonla orantılı yapılan zamdan bir farkı kalmıyor zaten.Ayıp !
    Cevapla
  • mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları Rızkı. Sayın bakanım bizim elimizden aldığınız haklar, kadrolarımızı ne zaman iade edeceksiniz.22 yıl hizmet 45 yaşından sonra 4-C li olmak bizleri perma perişan etti.Ne olur artık bizim çığlığımızıda duyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle