Sahte balcıların yeni alicengiz oyunu

Balı sahte çıkan ve ceza alan şirketlerin alicengiz oyunu sürüyor. Gıda Bakanlığı'nın internet sitesinde teşhir ettiği şirketler yeni bir yöntem buldu...

Sahte balcıların yeni alicengiz oyunu
Sahte balcıların yeni alicengiz oyunu
GİRİŞ 10.04.2012 09:28 GÜNCELLEME 10.04.2012 09:28

Balı sahte çıkan ve ceza alan şirketlerin alicengiz oyunu sürüyor. Gıda Bakanlığı'nın internet sitesinde teşhir ettiği şirketler isim değiştirip pazarda kalmanın yolunu arıyor

Araştırmalarda balı sahte çıkan, reklamları yasaklanan ve ceza alan şirketler yeni bir yöntem buldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sitesinde deşifre olan şirketler isim değişikliği yapmaya başladı.

Sahte bal üreten uyanık şirketler böylece pazarda kalmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre, bakanlık ile firmalar arasında bu nedenle sürekli kovalamaca yaşanıyor. Sadece ürünlere yönelik yapılan denetimler, bakanlığın isim değiştiren firmalara karşı elini kolunu bağlıyor.

YANLIŞ NUMUNE İDDİASI

Ürününde "taklit ve tağşiş" yaptığı gerekçesiyle ismi kamuoyuna duyurulan Tadaban, markası ile birlikte firma ismini de değiştirerek, sıfırdan piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor.

Tadaban, isim değişikliği için yakın zamanda başvuruda bulunacağını belirterek, bunun gerekçesini "güvenilirliğimiz kalmadı" olarak açıkladı. Ayrıca ismi açıklanan firmalardan biri "Haksızlık ettiniz. Yanlış numune alındı. İtibarımızı düzeltin" diyerek bakanlığa dilekçe ile başvurdu.

DİLEKÇE YAZDILAR

Deşifre edilen firmalardan Kayserilioğulları'nın da isminin açıklamasından hemen sonra bakanlığa dilekçe ile başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Firma yetkilileri, kendilerine haksızlık edildiğini, kontrolörlerin imha deposunda bekletilen ürünlerden numune alarak, kendilerini karaladığını öne sürdü.

Bakanlık halkın sağlığını tehlikeye atan üreticilere pazara cezası vermiş ve şirketleri internet sitesinden teşhir etmişti.

BAKAN'IN KAPISINI ÇALACAKLAR

Uygulamanın ilk adımında iki bal firması deşifre edilirken, bu firmalardan Kayserilioğulları, "haksızlık edildiği" gerekçesiyle Tarım Bakanı Mehdi Eker'le görüşeceklerini belirtti. Firmadan bir yetkili, "Rafta olmayan ürünlerimizden numune alındı. Bunu Sayın Bakan'a izah etmemiz lazım" dedi.

KAYNAK: SABAH