Türk polisi 'milli tabanca' kullanacak

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, milli tabanca için işbirliği protokolü imzaladı.

Türk polisi 'milli tabanca' kullanacak
Türk polisi 'milli tabanca' kullanacak
GİRİŞ 06.04.2012 12:38 GÜNCELLEME 06.04.2012 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki tören öncesinde, müsteşarlığın kuruluş amacının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) modernizasyon ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ama zaman içinde silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarına benzer projeleri olan diğer güvenlik kuruluşlarıyla da çalışmaya başladıklarını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğüyle de çalışmaları olduğunu anlatan Bayar, Türkiye'nin hafif tabanca üretimi konusunda iyi bir sanayi alt yapısı oluşturduğunu, güvenlik kuruluşlarının birçok ihtiyacını da yerli imalatçılardan karşıladığını dile getirdi.

Bayar, imzalanacak protokol ile modern, günün ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek, hafif ve yüksek atış kabiliyetinde, dünyada marka olmuş rakipleriyle boy ölçüşecek, uluslararası marka olacak bir yerli tabancayı, hatta bir silah ailesini geliştirmek istediklerini bildirdi.

-Teşkilat, milli silahını kullanmaktan gurur duyacak-

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar da emniyet teşkilatı olarak böyle bir ihtiyaçları olduğunu belirterek, emniyet mensuplarının 167 yıllık sürede, yüzlerce çeşit tabanca kullandığını ifade etti.

Şu anda da 10'un üzerinde tabanca çeşidi kullandıklarını dile getiren Kılıçlar, 250 bin kişilik mevcudu olan bir teşkilatın, kendi milli silahını kullanmaktan gurur duyacağını söyledi.

Kılıçlar, üretilecek tabancanın tek bir model değil, terör istihbarat, asayiş özel harekat polislerine kadar her polisin beklentisini karşılayabilecek bir platform arzu ettiklerini söyledi.

Yapılacak milli silahı, polislerin kullanmasının yanı sıra dışarıya da ihraç edilebilmesini istediklerini anlatan Kılıçlar, projenin kendisini heyecanlandırdığını vurguladı.

Silah ve Mühimmat Projeleri Grup Müdürü Gökhan Altın da müsteşarlık ve yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

Altın, bugün imzalanan protokolün öncelikli amacının Türk polisinin operasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak, dünya çapında marka olabilecek modern bir milli tabancanın yurt içinde geliştirilmesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokolü imzalayan Bayar ve Kılıçlar, daha sonra katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hudut kartalı 12 yıl önce Şikayet Et
    BİRİLERİ HOLDİNG OLACAK. bu iş de yds holdinge döner.birileri kasasını doldurur.şimdiki polis gömlekleri nasıl naylonsa. bu silahda da toplu üretim sonucu üç yıl sonra silahların iğnesi kırık çıkar, istinatı yanlış vs. birileri kesesini doldurur, biz de bardaklarımızı (bir bardak su için)
    Cevapla
  • metin ÇETİN 12 yıl önce Şikayet Et
    parasıyla değil mi. zaten parayla satıyorsunuz bırakında isteyen istediği silahı alsın.
    Cevapla