Hangi sendika ne kadar zam isteyecek?

Cumhurbaşkanı Gül, Mecliste kabul edilen toplu sözleşme yasasını onaylarsa, memur ve memur emeklilerinin aylardır beklediği 2012 zammı için süreç başlayacak.

Hangi sendika ne kadar zam isteyecek?
Hangi sendika ne kadar zam isteyecek?
GİRİŞ 05.04.2012 17:01 GÜNCELLEME 05.04.2012 17:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Memur konfederasyonları başkanları ne kadar zam isteyecekleri açıkladı.

Yeni zamlı maaş için memur konfederasyonları ve hükümet ilk kez toplu sözleşme masasına oturacak.

Peki, hükümetten ne kadar zam istenecek?

Kim Ne İsteyecek?

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk ;

"Son 10 yılda memurun maaşlarında yüzde 30'luk erime var.Kamu çalışanlarının yüzde 30'luk erimesini ya da bir kısmını en azından yarısını telafi edecek bir taleple oturacağız." dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen;

"Hükümetin bütçesinde 3+3 ve cüzi oranda enflasyon farkı var. Biz şunu talep edeceğiz. Hükümetin son 1 yılda temel gıda, benzin, doğalgaza ne kadar zam yaptıysa aynı oranda kamu çalışanına verilmelidir." dedi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ;

"Enflasyonun üzerinde bir zam olması mücadelemiz olacak. Şuanda zam oranlarını telaffuz etmeyelim önce yasa sonra masa." dedi.

Zam Dışındaki Talepler

Memur-Sen, Kamu-Sen ve Kesk'in tek talepleri zam değil.

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk ;

"Eşit işe eşit ücret uygulaması yeni eşitsizlikler meydana getirdi. Öğretmenlerimiz, akademisyenler, postacılar açısından sorunlar var. Ek ödeme oranlarının yüzde yüz oranında artırılmasını talep edeceğiz ve emekliliğe yansıtılmasını isteyeceğiz " dedi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ;

" Çalışılırken elde edilen kazanımların emekliye yansıması mücadelesini vereceğiz. Kalan sözleşmelileri kadroya geçirmek, toplu sözleşme ikramiyesinin anlamlı hale gelmesi için mücadele vereceğiz." dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ;

"Birçok mesleki ve özlük konularında ciddi sıkıntılarımız var hükümet tek taraflı KHK, yönetmeliklerle kamu çalışanlarının özlük hakları ortadan kaldırılıyor. Bunun da görüşülmesi lazım.'' dedi.

YORUMLAR 7
  • hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMENLERİ REZİL ETTİNİZ YETERİNCE.... Bu hükumet en çok da öğretmenleri mağdur etmiştir.Bırakın dört yıllık üniversite mezunu, ilkokul mezunu hizmetlilerin bile altında maaş vermektedir.Benim okulumda tam 13 öğretmen okuldaki hizmetliden daha az maaş alıyor.Ve adam sabah akşam gelip dalga geçiyor bizimle...Öğretmene verdikleri değer maalesef bu...Keşke Osmanlıda ya da Atatürk zamanında öğretmene verilen değere biraz baksalar da utansalar ayıplarından.İlk TBMM kurulup mebus maaşlarını düzenlemeye sıra geldiğinde Atatürk'e de durumu arz edip fikrini sormuşlar.O da çok manidardır "Muallimlerimizin maaşını geçmeyecek şekilde düzenleyin." demiş...Basiret lütfen...
    Cevapla
  • mesut2153 12 yıl önce Şikayet Et
    istemiyoruz. öncelikle burada eğitim bir sen yok. hükümet sözcüsü sendika! herhalde zam yerine ücretlerden kesinti yapılmasını teklif etmiştir. inanın benzine, zeytine ev kirasına zam gelmesin devletimizde zam yapmasın. zamlarda memur ve emekli zararlı çıkıyor. dogalgaza %18 peynire %20 maaşa % 3+3 biz zam istemiyoruz herşeyin fiatı aynı kalsın. yapabiliyorsa büyük iktidarsa gücü yetiyorsa memura emekliye zam yapmaktansa elekrik, et. v.b fiyatlarını sabit tutsun
    Cevapla
  • ibrahim yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    teknik personelle gih sınıfı personel arasındaki fark. Kimin ne isteyeceği önemli değil. Neden derseniz kamuda çalışan fakülte mezunu gih personeli ile teknik personel arasındaki özlük hakları ile maaş farkının giderilmesi kimsenin aklına gelmiyormu. Bunu giderilmesi için sendikalar neden bişiy yapmıyorlar. İşletme mezunu memurla mühendislik fakültesi mezunu arasında 1100 lira maaş farkı var. Bu haksızlık nasıl giderilecek. Hükümet bu haskızlığı nasıl giderecek. Eskiden kamudaki memur ortaokul mezunuymuş ama artık fakülte mezunu memurlar çoğunlukta. Hala 657 sayılı kanun ilk çıktığı haliyle yürürlükte. En azından özel hizmet tazminatları arzsındaki fark giderilmeli. benim çalıştığım ilde Mühendisin özel hizmet tazminatı %177 memurun %49. Bunların giderilmesi lazım öncelikle zamı sonra konuşalım.
    Cevapla
  • yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle öğretmenler açısından konuşuyorum. Öğretmenler en çok mağdur edilen kesim olmuştur bunun yanısıra türkiye de memur olmak ve memur olarak normal bir yaşam sürmek çok zordur zamanında işçilere verien bir zam vardı o zammı veren kişinin adını bile anmak istemem diyorum ki bir dönem türkiye de memurlar işçilerden daha yüksek maaaş alıyorlardı şimdi aynı uygulamayı yapın başka bir şey istemiyoruz bir de özellikle öğretmenlerin durumları düzeltilmelidir zaten bunlar yapılmaz ise artık bu seçimlerde görüşeceğiz sendikacılar da bu defa gerçekten hak almak için pazarlık yapın yoksa görüşmelerden sonra bütün sendika üyeleri istifa edecekler haberiniz olsun.
    Cevapla
  • mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    hangi sendika ne kadar zam isteyecek önemli değil... hükümet ne kadar hak verecek..1 milyon kişi ile alana ineceksin alacaksın..öyle masa başı ile olmaz bu işler..avrupada böyle oluyor..sendikaların yüzbinlerce üyesi var..alanlara indiklerinde üç beş kişi..suç bence memurların..çünkü ağlayarak yalvararak hak istenmez..alınır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle