Yüzde 100 dana etinden, tavuk çıktı

Sahte ballardan sonra denetimlerini iyice sıklaştıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı salam, sosis, sucuk gibi ürünlerin denetiminde ilginç sonuçlarla karşılaştı.

Yüzde 100 dana etinden, tavuk çıktı
Yüzde 100 dana etinden, tavuk çıktı
GİRİŞ 02.04.2012 09:12 GÜNCELLEME 02.04.2012 09:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ercan Baysal'ın haberi

Sahte bal konusunda firmaları mercek altına alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, incelemeleri genişletti.

Pazar tezgâhlarının yanı sıra marketlerde satılan sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri denetimden geçirilecek. İlk kontrollerde bazı ürünlerde "Yüzde 100 dana etinden üretilmiştir." ibaresi olmasına rağmen tavuk ve hindi eti çıktığı öğrenildi.

Bu ürünlerin önce sağılıklı olup olmadığı ardından etiketinde belirtilen ibarelere uygunluğu araştırılacak. Hile tespit edilirse 11 bin 875 lira ceza kesilecek.

Yılbaşında çıkarılan yönetmelikle gıda güvenliğini ihlal eden firmalara yönelik inceleme başlattıklarını belirten üst düzey bir bakanlık yetkilisi, 'yüzde 100 dana eti' diye satılan bazı ürünlerde tavuk eti çıktığını doğruladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, firma ve satış ağına bakılmadan tüm şirketlerin incelemeden geçirileceğine dikkat çekti. Aynı yetkili, "Sağlığa aykırı ürün üretilmesinin yanı sıra tüketicinin kandırılması konusunda da hiç tahammülümüz yok.

Tüm zincir marketlerde kendi adlarına yapılan ürünler başta olmak üzere incelemelerimiz olacak. Denetimlerimiz sadece pazar yerleri ve bakkallarla sınırlı kalmayacak." dedi. Gıda ürünlerinde hile yapıldığının tespit edilmesinin ardından para cezası kesilecek.

Ürünlerin sağlıksız çıkması halinde üretim yapan firma deşifre edilecek. 81 ilde o markalı ürünlerin toplatılması sağlanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in gıda güvenliği konusuna özel önem verdiğini aktaran yetkililer vatandaştan da kendilerine yardımcı olmalarını talep etti.

Ürün alırken fiyatın öncelikli unsur olmadığı dile getirildi. Alo 174 Gıda Hattı'na alınan her ürünle ilgili şikâyetler bildirilebiliyor. Şikâyetler sonucunda yapılan işlemin sonucuna ilişkin vatandaş, bakanlık personeli tarafından bilgilendiriliyor.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 21
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    Gökten ne yağarsa yer onu kabul etmek zorundadır misali. ne yazarlarsa inanıp alıyoruz,suçumuz ne peki???..devletimize güveniyoruz.
    Cevapla
  • MEHMET OCAK 11 yıl önce Şikayet Et
    iyilik te yaramıyor.. tavuk eti ve hindi eti kırmızı ete oranla daha sağlıklı. bence onlara kızmamak lazım. bence halkın sağlığını düşündükleri için böyle yapmışlardır. :)
    Cevapla
  • İbrahim Ekinci 11 yıl önce Şikayet Et
    GIDA MÜHENDİSLERİ DENETLESİN. Siz GIDA MÜHENDİSLERİ ni bitirin olacağı bu. GIDA MÜHENDİSLERİNİN BAKANLIĞA alınmaması ve denetım yaptırılmamasının sonucudur bu .. KİMSE ŞAŞIRMASIN.. BU ülkede 6000 Gıda mühendisi sınava girdi 2 yılda 300 Gıda mühendisi alındı. Toplam bakanlıkta istihdam edilen GIDA MÜHENDİSİ SAYISI 900 - 1000 arası. Tüm TÜRKİYE ye yeter mi ALLAH AŞKINA
    Cevapla
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    11 bin lira koca şirkete ne eder. her kangal başına 11 bin tl keseceksen hadi anlarım yani hala aynı köhne zihniyetle bu yalanı sahteciliği yapan 20 sene yemeli ki tekrarı olmasın
    Cevapla
  • Deli Dumrul 11 yıl önce Şikayet Et
    Neye göre 11 bin lira. Eğer her bir kangal sucuk için 11 bin lira kesilecekse anlamlı olur yoksa 11 lira koca koca şirketler için ne ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle