İspanya'da bakanlıklar kemer sıkacak

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, 2012 yılı bütçesinde her bakanlığın harcamalarının yüzde 14-15 oranında azalacağını açıkladı.

İspanya'da bakanlıklar kemer sıkacak
İspanya'da bakanlıklar kemer sıkacak
GİRİŞ 27.03.2012 15:18 GÜNCELLEME 27.03.2012 15:18

Seul'da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin sonunda basın toplantısı düzenleyen Rajoy, 30 Mart Cuma günü Meclis'e gelecek 2012 yılı devlet bütçesiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Rajoy'un açıklamalarında, bu yıl başında bakanlıkların bütçelerinin ortalama yüzde 12,5 oranında azalacağını duyuran hükümetin, bu oranı yüzde 15'e kadar çıkardığı görüldü. Rajoy, bu yılki bütçe için ''adil ve dengeli olduğu kadar aynı zamanda çok sert olacak'' dedi.

2011 yılında bütçede öngörülenden 90 milyar avro daha fazla harcama olduğunu hatırlatan Rajoy, ''Bu şekilde devam edemeyiz'' şeklinde konuştu. 2012 yılı sonu itibariyle kamu açığını yüzde 5,3'e indirme hedeflerini yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Rajoy, herşeye rağmen katma değer vergisinde artış, özel vergi getirilmesi veya memur maaşlarının düşürülmesini öngörmediklerinin altını çizdi.

Rajoy, iş reformuna karşı gelecek 29 Mart'ta yapılacak genel grev ile ilgili olarak ise ''Sendikalar genel greve gitme hakkına, hükümette genel çıkarlar için en iyi olarak gördüğü reformları yapıp, ülkeyi yönetme hakkına sahip. Biz iş reformunu, istihdam yaratmak ve ekonomik büyümeyi sağlamak için geri dönüşü olmayan bir yol olarak görüyoruz. Genel grev, İspanya'nın sorunlarını çözmeye yaramıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Savunma Bakanı Pedro Morenes de katıldığı bir radyo programında, 2012 yılında bakanlığının bütçesinde ortalama yüzde 14'lük bir kesinti olacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL