İşte "sahte bal" üreten o iki firma!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sahte bal ürettiği belirlenen iki firmayı internet sitesinden açıkladı. Firmalar, Oskar ve Maxitat markası ile üretim yapıyor!

İşte "sahte bal" üreten o iki firma!
İşte "sahte bal" üreten o iki firma!
GİRİŞ 27.03.2012 15:40 GÜNCELLEME 27.03.2012 15:40
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bakanlığın internet sitesinden Oskar markası ile süzme çiçek balı üreten Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.Şti ve Maxitat markası ile süzme çiçek balı üreten Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti'nin isimleri kamuoyuna açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapılan kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner

Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'nun 31'inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Ayrıca 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü çerçevesinde, laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ürün/firma bilgileri aşağıda yer almaktadır." denildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 26
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    demokratik hakkımı kulanmak istiyorum.. ve bu yüzsüzlerin dinini ve cibilliyetinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum, eğer buna hakkım varsa.
    Cevapla
  • Sercan 12 yıl önce Şikayet Et
    OSKAR. oskar markalı balları izmirde askerlik yaparken askerlere devamlı yediriyorlardı. İnanmayacaksınız ama ufak pakette verilen bala çatalı batırdığınız zaman bal bütün olarak çatalda kalıyordu. Hani bırakın ekmeğe sürmeyi akma bile akmıyordu. Sağolsunlar bize bir güzel yedirmişler.
    Cevapla
  • kenan an 12 yıl önce Şikayet Et
    şok şok şok şok :))). http://www.kayseriliogullari.com/index_tr.html bu siteye girinde görün adamlar TSE DEN ve TARİM BAKANLIĞINDAN her türlü belgeyide almışlar. belgelerde GIDA GÜVELİĞi SERTİFİKASI da var...
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    FİRMALAR. faturasını ödiyemedi diye kör ve yatalak insanları hapse atan Türkiye ceza kanunlarında... halkın sağlığıyla oynayan bu ALÇAKLARA enaz 15-20 SENE HAPİS cezası verecek bir yasa yada kanun yokmu. firmaların isimleri yayınlanmış,ama halkın sağlığıyla oynayan,vatandaşı dolandırarak SAHTE BAL satan bu firmalara şu kadar ceza verilecek,savcılar suç duyurusunda bulundu denmiyor. kanunlar fatura borcunu ödiyemeyen kör yatalaklarla ekmek çalan garibanlara mı işliyor bu memlekette.
    Cevapla
  • engin altuntaş 12 yıl önce Şikayet Et
    kandırıldıkmı. neden bu millete her zaman kötü mal satmak için ellerinden geleni yaparlar iyi ürün satmak için neden gayret göstermezler bu yapılan yanlış olayları kınıyoruz. kevser emlak hasanpaşa merkez şubesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle