Hizmet, İnşaat ve perakendede güven arttı

Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri, bu yılın Mart ayında arttı.

Hizmet, İnşaat ve perakendede güven arttı
Hizmet, İnşaat ve perakendede güven arttı
GİRİŞ 26.03.2012 10:48 GÜNCELLEME 26.03.2012 10:48

İnşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği ''Aylık İşyeri Eğilim Anketi'' ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen Türkiye İstatistik Kurumu, bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endeksleri'nin Mart ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Mart ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 4,1, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 6,8, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 7 oranında arttı.

Şubat ayında 98,8 olan hizmet sektörü güven endeksi 102,9'a, 99,7 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 106,5'e ve inşaat sektörü güven endeksi de 89,6 değerinden 95,9'a çıktı.

Hizmet Sektörü Güven Endeksindeki artış, son üç ayda iş durumu, son üç ayda ve gelecek üç ayda hizmetlere olan talepten kaynaklandı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, son üç ayda ve gelecek üç ayda iş hacmi (satışlar), inşaat sektörü güven endeksindeki artış ise alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç ayda toplam çalışan sayısı değerlendirmelerinin iyileşmesinden ileri geldi.

KAYNAK: AA