5 milyon kişinin maaşına inceleme

SGK, kayıtlı gözüken ücretlerde yaşanan kayıpların peşine düşecek. Yüksek maaş ödediği halde çalışanının maaşını düşük beyan eden şirketler için çalışma başlatılacak.

5 milyon kişinin maaşına inceleme
5 milyon kişinin maaşına inceleme
GİRİŞ 21.03.2012 18:24 GÜNCELLEME 21.03.2012 18:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet sosyal güvenlikteki kara deliği kapatmak için yeni bir adım atıyor. Hedef, kayıtlı gibi görünen maaşlardaki kayıtdışı işlemleri önlemek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışanlarının maaşlarını düşük beyan eden işyerlerini yakın takibe alacak.

Türkiye'de devlet memurları dışında kalan 11 milyon sigortalı çalışanın yarısına yakınının düşük ücretli gösterildiği tahmin ediliyor.

SGK bu durumun önüne geçmek için meslek gruplarının reel ücret skalasını tespit edecek. Böylece bir mühendis ya da gazeticinin ortalam gelir aralığı belirlenecek. Bunun altında maaş gösterilen işyerleri için çalışma başlatılacak.

Sigorta prim gelirlerini önemli ölçüde arttırması beklenen eylem planının 2012 sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    KESİT ADLI YORUMA. Kesit bir işçinin işverene maliyeti yüksek demiş...yalnız bir işçinin bir işverene çalışarak kaç para kazandırdığından hiç söz etmemiş... kendimi örnek vereyim---25 yılı geçkin oto kauçuk söktöründe çalıştım. bu sökterde aşağı yukarı yurtdışından bize gelen bir servet değerinde bütün otoların parçası bizde yapılılıyor. yani tanesi 80-150 bine satılan lüx otoların yedek parçasını yaptığım oldu. mesala bir motor takozu,50-150 tl arası.bundan günde 300-400 arası preste basıyordum.yurtdışına ithal oluyordu. artık bir işçinin bir işverene ne kazandırdığını siz hesap edin.
    Cevapla
  • Tümer Özüşen 12 yıl önce Şikayet Et
    sgk. Günaydın SGK daha yenimi öğreniyorsunuz yoksa şimdiye kadar biliyordunuzda işinizemi gelmiyordu ben bile biliyorum siz neden geç kaldınız hayret şu büyük marketlerden işe başlasanız çok isabetli olur lütfen birde çalışma saatlerini inceleyin 10 saat çalıştırıpda 8 saate imza attıranlar oluyormuş dikkatinize.
    Cevapla
  • kesit 12 yıl önce Şikayet Et
    BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU. Sağır sultanın bile bildiği bir mesele ..Lakin bir işçinin işverene masrafı zaten yüksek .. istihdamın artırılması teşvik edilecekken bu baskı çok erken.. işsizliğe çareniz bumu? nereden yağ çıkar diye uğraşacağınıza düşünün toprağın altından üstünden neler çıkar! Asıl sorum şu: Kaşıkla verip kepçe ilemi alıyorsunuz yoksa?
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    YA ESKİLER NE OLACAK. Emekli olmadan önce çalıştığım bir işyerinde--- işveren sadece pazar hariç ayda 26 gün çalıştığımız halde bi zaman sigortamızı 19-20 gün göstermiş,asgari ücretin biraz üstünde almamıza rağmen ücretimizi en alt düzeyden göstermiş. şimdi bunun cezasını bu işyerinden emekli olanlar mı çekecek. bu bizim değil,o zamanlar yeterli denetimi yapmayan devletin suçudur. bu yüzden bize az maaş veriliyorsa ,bizim çalıştığımız sürede hakkımızı korumakla görevli olması lazım gelen yetkililere de ,bize sahip çıkıp hakkımızı koruyamadıkları için bir yaptırım gerekmiyor mu. şimdi onlar çatır çatır yüzde 55 zam olmuş emekli aylıklarını yiyorlar.
    Cevapla
  • sorgunluismail 12 yıl önce Şikayet Et
    fasa fiso. Ey bakanlarım.Bunların hepsini sağır sultanlar bile biliyo.Yıllardır her işletmede evet iddia ediyorum her işletmede aynı oyunlar oynanıyor.Yenimi aklınız başınıza geldi Ama zengin fabrikatör hepside aynı.Ne yazıkki olanlar hep garibana asgari ücretliye oluyor.Bence bu uygulamalarınız bir gösterişten ibaret.Zenginler bi yolunu bulur allem eder kallem eder taşı gediğine kor hiç merak etmeyin siz.Allah doğruluktan yana olanları korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle