Alışveriş Festivalinde hedef 1 milyon turist

Ankara Alışveriş Festivali, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ankara Alışveriş Festivali'ne 1 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

Alışveriş Festivalinde hedef 1 milyon turist
Alışveriş Festivalinde hedef 1 milyon turist
GİRİŞ 20.03.2012 12:50 GÜNCELLEME 20.03.2012 12:50

Ankara Ticaret Odasından yapılan açıklamaya göre, Ankara'yı marka kent yapma yolunda önemli adım teşkil edecek Ankara Shopping Fest'in (ASF-Ankara Alışveriş Festivali), 1 milyon turist ve 3,6 milyar lira ciro hedefiyle hazırlıklarına başlandı. Festivalin, Ankara'yı dünyanın önemli alışveriş destinasyonları arasına sokması bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ankara Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, Ostim Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği tarafından da destekleniyor.

35 milyon liralık yatırım

Ankara Alışveriş Festivali için yaklaşık 35 milyon liralık yatırım harcaması yapılacak. Bu bedelin 11 milyon lirası Ankara Ticaret Odası tarafından karşılanırken, 10 milyon lirası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilecek. Festival Ağası olarak seçilen Antares Alışveriş Merkezi aynı zamanda festivalin açılış gongunu vuracak. Festival Ağası AVM, festival için 500 bin lira katkı sağlayacak. Kalan miktar ise sponsor gelirleriyle karşılanacak.

Ankara Alışveriş Festivali'nin, Başkent'in turizm potansiyelini harekete geçirmesi ve 2011 yılında 749 bin olan yerli ve yabancı turist sayısını artırarak yaklaşık 1 milyon kişiye çıkarması bekleniyor. Festival süresince satış cirolarında yüzde 35 artış bekleniyor.

Festival süresince yaklaşık 40 alışveriş merkezinde, cadde üstü ve sokak aralarında bulunan mağazalar ürünlerini indirimli olarak satışa sunacak.

Ankaralı kültür sanata doyacak

Ankara Alışveriş Festivali sırasında Başkent sadece indirimlere değil, kültür ve sanat etkinliklerine, sanatçı ve yazarlara da ev sahipliği yapacak.

23 gün boyunca, çok sayıda sanatçı ve müzik grubunun konserler vereceği Ankara'da, adı açıklanmayan sürpriz bir dünya starı da sahne alacak. Pek çok kitabevi, yazarları okurlarıyla buluşturacağı imza günleri düzenleyecek.

Festival boyunca, Ankara caddeleri ışıklarla süslenecek. Ankara'nın Kızılay, Ulus, Çankaya, Bahçelievler, İzmir Caddesi, Sakarya Caddesi başta olmak üzere 66 noktasında etkinlikler, gösteriler düzenlenecek.

Markalar sadece indirim yapmakla yetinmeyecek, ünlü mankenlerin yer alacağı defileler de festivalde göz dolduracak.

Dünya Ankara'yı tanıyacak

Ankara Alışveriş Festivali, Lefkoşe, Tahran, Nahçivan, Batum, Moskova, Stockholm, Kopenhag, Londra, Amsterdam, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Viyana, Brüksel başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde tanıtılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün çalışmasıyla bazı şehirlerde ASF afişleri bilboardlarda sergilenecek.

Festival, Ankara'yı dünyanın önemli alışveriş ve turizm destinasyonları arasına sokarak marka' şehir haline getirecek.

Ankara Alışveriş Festivali'nin çevre iller Bolu, Düzce, Çankırı, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale, Aksaray, Konya, Afyon, Eskişehir başta olmak üzere, Anadolu Jet'in doğrudan uçuş yaptığı illerde ve diğer illerden gelen konukları olacak. Yerli turistler bir yandan indirimli ürünler satın alırken diğer yandan, kültür ve sanat etkinliklerine katılıp, müzeleri gezebilecek.

KAYNAK: AA