4+4+4’e tepkiler ideolojik, kimse yutmaz

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan: "4+4+4 eğitim reformu için yaygara kopartıyorlar. Bunun arkasında siyasi ve ideolojik nedenler var. Bunu da kimse yutmaz" dedi.

GİRİŞ 10.03.2012 07:32 GÜNCELLEME 10.03.2012 07:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, eğim reformuna ‘kızlar okuyamayacak’ diye karşı çıkanların geçmişte başörtülülerin okumasını engellediğini söyledi.

MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Gala Programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla Bursa Hilton Otel’de yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katılarak birer konuşma yaptı.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye’nin dün ile bugün arasında inanılmaz bir farklılık gösterdiğini dile getirdi. Bunu dışarıdakilerin de algıladığına işaret eden Vardan, bu algı sayesinde dernek olarak yaptıkları faaliyetlerin etkisinin de daha fazla arttığını vurguladı.

Sanayiciler olarak yapılmasını bekledikleri reformlardan söz eden Vardan, yatırımcının Türkiye’ye gelmesi için yargı reformunun öneminden bahsetti. Ayrıca, kamu yönetimi reformları yapmak gerektiğini vurgulayan Vardan, “Bürokrasinin bu hıza adapte olması lazım.” dedi.

“KONU İDEOLOJİK, KİMSE BUNU YUTMAZ”

Bir başka konunun ise eğitim reformu olduğuna işaret eden Vardan, eğitim sisteminin yenilenmesi gerektiğini dile getirdi. Vardan, yapılmak eğitim reformunu eleştirmesine tepki gösterdi. Vardan, şöyle konuştu: “Yeni bir sistem geliştirilmeye çalışılıyor. 4+4+4 diye 12 yıllık kesintisiz eğitim projesi ortaya çıktı. Hemen bir yaygara kopuyor, ‘kızlar okula gitmeyecek’ diye, niye gitmesin, peki siz başörtülüleri engellemediniz mi, niye bunların önüne bu engelleri koydunuz. Yurt dışında orada burada okuma imkanı elde edenler için de başörtüsü olduklara halde iş bulabiliyor musunuz? Demek ki konu kızların okula gitmesi falan değil. Bunun arkasında siyasi ve ideolojik nedenler var. Bunu da kimse yutmaz. Bizim sonuçta bu hedeflere ulaşmamız için hedeflere kilitlenmemiz gerekiyor. Bu olaylarla değil ama mutlaka farklılıklarımızı kabul edip, bunları zenginlik olarak kabul edip, bu insanlardan ülkemize nasıl katkı sağlarız ona bakacağız.”

Programın sonunda yeni üyelere rozet takılarak hediye takdim edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Musiad genel başkanı. Sesimizi sizler duyurunuz.. Kadınlar günü, kadına şiddet, analar günü bunlar hep uyutmadır.Kadına en büyük şiddet ve zulün devletin kurumları yapıyorlar. Müsluman hadına hak yok. Ordu evlerine girmesi yasak. Asker çocuğunu ziyaret etmesi yasak. Memur olması yasak.okul okuması yasak. Bundan daha şiddet nerde var? Layık kadına herşey serbest. Çiplak bile gezmesi serbest. Hertürlü ahlaksızlığı yapması serbest.İster giyinir,ister giyinmez, erkeği tahrik edici eylem ve söylem hareketleri serbest. küçük büyük fark etmez.Tesettürlüye herşey yasak. Bu şiddetin alası değilmi? Bu zülme ne zaman dur denilecek? Başbakan ve Cumhurbaşkanın eşleri nezaman ordu evlerine girebilecek. Buda 28 Şubatın kalıntıları değilmi? Genelkurmay ne zaman şaffalanacak? Yasakları nezaman yasaklayacak? Demokrasiye nezaman saygı duyacak? Halkımız, Genelkurmay Başkanın atacağı olumlu adımları dört gözle bekliyor ve İZLEMEYE devam ediyor. Kendilerinden müjdeli haberler bekliyor. Genekurnayın atacağı adım bütün kurumlara örnek olacak diyorum.
    Cevapla
  • emrah 12 yıl önce Şikayet Et
    ben de eskiden ak partiliydim. ancak şu an objektif bakıyorum da tayyip erdoğan'a resmen ilah gibi bakıyorsunuz yeri geliyor islamda çok eşliliği bile tartışıyorsunuz ancak tayyip erdoğan'ın dediği her şeyi şüphesiz doğru kabul ediyorsunuz.yazık...
    Cevapla
  • Hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    HUKUMETE DESTEGIMIZ % 100..... Hukumetimiz 4*3 kesinlikle cikarmali! 28 subat urunu butun pislikler ortadan kaldirilmalidir! TUSIAD'in tutumunu kiniyorum! Kinama mail gonderdim bile onlara....
    Cevapla
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    ideolojik. olmayan ne var başkan yeryüzünde Allah aşkına.senin ideolojin yok mu? beim ideolojim değil inancım var numarası yapma kimseye.yiyenler şimdilik çok ama yemeyenlerde var bilesin ve eğitim seviyesi yükseldikçe yemeyenlerin sayısı artacak bu numaraları.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    4+4+4 de neden KARŞI OLDUKLARININ ARKASINDA Kİ GERÇEK.950 ÖNCESİNE DÖNÜŞMEKTİR.. Kesintili sistemde ikinci dört yıl sonun da, kızlarımızın küçük yaşta evlendirileceğini söylüyorlar. Sekiz yıllık kesintisiz eğitimden sonra ki sistem buna daha müsait olduğunun mu farkında değiller, yoksa bizleri yine bidon kafalılar anlamaz mı demeye getiriyorlar. 4+4+4 sistemin özelliği ikinci dört yılda ailelerin istek ve doğrultusunda mesleki okullara yönleneceklerin önünü açmak ve üçüncü dört yılda isteyenlerin hem çalışıp hem de açık öğretimde okumalarını sağlamaktır. Şu anda ki sekiz yıllık kesintisiz eğitim sistemi İmam Hatip Okullarının Ortaokul kısmını kapattırmak ve kat sayı uygulamasıyla da Yüksek okullara girmelerinin önüne kesmekti. Bütün bunları Cumhuriyet ilke ve devrimleri (Kemalizm) adı altında Avrupa-i yaşam biçimini kabulenmeyen kadınlarımıza adına da kamusal alan uydurması ile Devlet bürokrasisi ve Büyük Millet Meclisinde inancı veya başka nedenlerle başörtüsü kullanan kadınlarımıza görev ve çalışma hakkı tanımayanlar FİRAVUN ZİHNİYETLİ KİŞİLER DEĞİLSE NEDİR
    Cevapla