Polis emeklileri de intibak istiyor

TBMM'de bazı milletvekillerini ziyaret eden Emekli Emniyetçiler Derneği yetkilileri, "Polisin emeklilik refahı ve ek gösterge" sorununun çözümü için destek istedi.

Polis emeklileri de intibak istiyor
Polis emeklileri de intibak istiyor
GİRİŞ 08.03.2012 12:33 GÜNCELLEME 08.03.2012 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

-AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök'ü ziyaret eden emekli polisler, emekli maaşlarında intibak istedikleri dilekçeyi iletti. Aynı bakanlığa bağlı polis ve jandarmanın ayrı özlük haklarına sahip olduğuna dikkat çekilen dilekçede şöyle denildi:

"Yüksekokul mezunu astsubay arkadaşımız 3 bin 600 ek gösterge üzerinden maaş alırken, aynı bakanlığa bağlı aynı statüye sahip biz polisler aynı özlük haklarından faydalanamayarak, polis memurundan emniyet amirine kadar olan personel, yüksek okul mezunu olsa bile 2 bin 200 ek göstergeyi geçememektedir. Emniyet hizmetleri sınıfı personelinin fiilen çalışırken maaşlarına yansıyan tüm yan ödeme ve tazminatlar emekli olunca kesilmektedir. Maaşlarımız, toplamda yüzde 60-65 oranında düşmektedir. Belli bir hayat standardına alışan meslektaşlarımız maddi sıkıntılardan dolayı sıkıntı içine düşmektedir."

-"POLİS EMEKLİ OLUNCA İŞ ARIYOR"-

Emekli olunca emniyet mensuplarının iş aramaya başladığının altını için polisler, "Polis emeklisinin maaşı, ancak kira, elektrik, su, telefon, aidat, ısınma giderlerine bile yetmiyor. Vatan için ölen biz, yaralanan biz, zor şartlarda çalışan biziz. 25-30 sene sürekli olarak sarhoşla, hırsızla, kısacası normal insanla çok nadir karşılaşan polisin, hiç olmazsa Avrupa ülkelerindeki emekli polislerin seviyesine çıkarılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşit işe eşit ücret prensibinden hareketle, görevde ve emekli ücret adaletsizliğinin giderilmesi için "Mevcut durumda ek gösterge düşüklüğünden dolayı maaşlar düşük kalmaktadır. Tahsil şartı gözetilmeksizin, tüm emniyet hizmetleri sınıfı mensupları emeklilerine ve emekli olacaklara 3 bin 600 ek gösterge verilmesi" isteyen emekli polisler ayrıca polisin çalışırken almış olduğu tazminatların emekli olduktan sonra da verilmesini istedi.(ANKA)

YORUMLAR 1
  • hakkı coşkun 12 yıl önce Şikayet Et
    polis emeklisine askari ücretli emeklisi kadar emekli maaşı.. almaktadır hükümetimiz bu ucurumu göz önüne alır gercekten açınacak durum polis emekli olunca dünyada encok türk polisinden kesinti yapılıyor yüzde 65 ne demek ikinci bir örnek yoktur sanırım...şok buna derler 2500 maaş al emekli ol 1000 tl al başka bir memurda böyle şoklar varmı bilen açıklasın..
    Cevapla